Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bölümleri Ve iş Bulma imkanları

Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri tarafından ilçemizdeki 8'nci sınıf öğrencilerine okulun bölümleri tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 08:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 08:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi Bölümleri Ve iş Bulma imkanları

Sertkan YILMAZ

    Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Alan Öğretmenleri tarafından geçtiğimiz günlerde ilçemizdeki tüm  8'nci sınıf öğrencilerine okulun bölümleri tanıtıldı.
    ilçemiz  Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan okul hakkında gazetemize açıklamada bulundu.
    Fidan yaptığı açıklamada,”Bilişim Teknolojileri; bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan, bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. Bilişim Teknolojileri, özellikle son 20 yılda yaşam tarzımızı, hayat standartlarımızı belirleyen önemli bir görev üstlenmiş durumdadır. Evlerimizde kullandığımız beyaz eşyalardan, otomotiv, bankacılık, sağlık, eğitim sektörlerine kadar her alan, Bilişim Teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerden nasibini almaktadır.
    Ülkemizde de böylesine önemli bir alanda; gelişmiş ülkelerden geri kalmamak, nitelikli personel ihtiyacını karşılamak ve istihdam olanağı sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Bilişim Teknoloji alanları açılmıştır. Bilişim Teknolojileri alanını bilinçli tercih ederek gelen, Web programclığı dalını severek okuyan öğrencilerimiz, ileri seviyede etkileşimli(kayıt- form işlemli) bir web sitesi hazırlayabilecek, Animasyonlu web görselleri tasarlayabilecek, C# programlama dili öğrenecek ve program yazacak, işletmelerde staj yapacak,  Format atma, sürücü yükleme ve Word, Ex-cel, Powerpoint programlarını ileri düzeyde kullanmayı öğreneceklerdir. 
    Bilişim Teknolojileri alanı iş bulma imkanları; Öğrencilerimiz, başarıyla okulu bitirip mezun olduklarında YKS sınavından alacakları puanlara göre üniversitelerin, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Öğretmenliği, Yazılım mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri gibi popüler meslek alanlarını tercih edebilirler. Kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, web yazılım şirketleri, internet üzerinden ticaret (e-ti-caret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca mezun olduklarında kendilerine verilecek işyeri Açma belgesi ile kendi iş yerlerini açabilir veya internet üzerinden küçük işletmeler için web sitesi hazırlamaya başlayabilirler. 
    Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi bilgi, beceri,tutum ve davranışlarınhangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandıracağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini destekleyen(fiziksel,psiko- motor,zihinsel dil,sosyal ve duygusal),plan yapan, uygulayan,insan ilişkileri ve empatiye önem veren, çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama,basit beden eğitimi hareketleri, müzik çalışmaları, sanat ve ana dili etkinlikleri yapan çocukları tanıma teknikleri uygulayan bir alandır. Alanın Altında Yer Alan Meslekler ,Erken Çocuklukta Öğretmen Yardımcılığı , Özel Eğitimde Öğretmen Yardımcılığı Bu alan altında ayrıca bakıcı annelik ve yardımcı elemanlık meslekleri de bulunmaktadır. iş Bulma imkânları Okulumuzdan başarıyla mezun olan öğrenciler, YKS den alacakları puana göre üniversitelerin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği gibi 3 yıllık bölümlerine yerleşebilir. Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin, özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakım evleri-nin artmasıyla birlikte çalışma alanı genişleyen bir meslektir. Kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapabilirler. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarında kız meslek lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır. 
    Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. 
    Elektrik Tesisatları Ve Pano Montörlüğü Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarı-mını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 
    Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi Elektrikli ev aletleri teknik servis elemanının sahip olması gereken, ev ve iş yerlerinde; soğutma, ısıtma, pişirme, temizlik ve kişisel bakım cihazlarının bakım, onarım ve montajını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. iş bulma imkânları: Mezun olan öğrencilerimiz, Sanayinin gelişmiş olduğu bölgelerde işletmelerin teknik servislerinde fabrikalarında büyük ölçekli firmaların teknik departmanlarında çalışabilir veya kendilerine diplomayla verilecek iş Yeri Açma Belgesi ile kendi işyerlerini açabilir. Üniversitelerin 2 yıllık programlarına, YKS sınavından alacakları iyi puanla 4 yıllık Lisans programlarına ek puan avantajlarını kullanarak yerleşebilirler. 
    Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan dalların yeterliliklerini kazandır-maya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Muhasebe ve Finansman alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik nitelikli elemanları Yetiştirmek, amaçlanmaktadır. iş Bulma imkanları: Alanımızdan başarıyla mezun olan öğrenciler, Devlet Memuru olarak ( Vergi Dairelerinde, Sigorta Kurumunda, Nufus Dairelerinde Vb) Kpss Sınavını geçip Resmi Kurumlarda çalışmaktadırlar. Adliyelerde Yazman olarak çalışmaktadırlar. Şirketlerin Muhasebe Bölümlerinde çalışmaktadırlar. Muhasebe Bürolarında çalışmaktadırlar. Ruhsatlarını alıp kendilerine Muhasebe Bürosu açabilirler. YKS sınavına girip başarılı olan öğrencilerimiz üniversitelerin,Bilgisayarlı muhasebe, Muhasebe ve vergi uygulamaları, Bankacılık, Bankacılık ve sigortacılık, Deniz ve liman işletmeciliği, Dış ticaret gibi alanlarını tercih edebilirler.”dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.