Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Satışları Durdurdu

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Satışları Durdurdu

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediyesine ait Varoş Mahallesi 137 ada 23 parselde bulunan dükkanların satış işlemlerinin durdurulması ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamasında; “Bilindiği üzere belediyemiz borçları nedeni ile geçen yıl başlatılan icra işlemleri neticesinde Varoş Mahallesi'ndeki dükkanlarımız satışa çıkarılmıştı.Dükkanlarımız üzerinde 3'ü özel 1'i kamu alacağı olan toplam 9 milyon TL borç bulunuyor.Satışa konu olan dosya borcu nedeni ile alacaklı şirket vekili ile bizzat yürüttüğüm müzakereler neticesinde satışın iptali konusunda mutabakata  vardık.Burada kanundan kaynaklı lehimize olan bazı icra hu-kuku prosedürünü de kendilerine hatırlatarak, satışların iptali noktasına alacaklı firmayı zorladık. Satış kendileri açısından da bekledikleri faydayı sağlayamayacağını ve yeni bir anlaşma dahilinde her iki kurumunda daha men-faatine olacağını ilettik. Meslektaşım olan alacaklı firma avukatı da, firma yetkililerine durumu anlatarak onaylarını aldı ve anlaşmayı sağladık.
    Bu konuda önemli olan tabi ki belediyemizin çıkarları kadar ilçe esnafımızın beklentileri ve manevi bağlılıkları da ön planda. Yıllardır evlerinden çok burada vakit geçirmiş esnafımızı mağdur etmemek, onları üzmemek için elimizden gelen çabayı gösterdik.
    Ancak borçlarımızın yüksekliği sebebi ile benzer durumlarla önümüzdeki günlerde olasılığımız oldukça yüksek bunun farkındayız.
    Bizler düşünce olarak belediyemizin her türlü varlığının bize emanet olduğu bilinciyle bunları koruyup geliştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”dedi.
    Satış işleminin durdurulmasının ar-dından ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Varoş Mahallesi’ndeki esnafı ziyaret ederek konuyu esnafa kendi bildirdi. Başkan Balkan yaptığı ziyaretlerinde esnaf için yaptırdıkları ajandaları kendilerine takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.