Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Karne Heyecanı Cuma Günü Yaşandı

2016-2017 Eğitim- Öğretim yılı 2.döneminin sona ermesiyle birlikte ilçemiz genelindeki okullarda öğrencilerimiz karne coşkusu yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Karne Heyecanı Cuma Günü Yaşandı

Nilay YILMAZ

    ilçemiz ve köylerindeki Öğrenciler karne alarak 3 aylık bir tatile girmeye hak kazandı. 09 Haziran 2017 Cuma günü saat 10:00'da Sokollu ilköğretim Okulu'nda karne programı düzenlendi. 
    2016-2017 Yılı Öğretim döneminin bitmesi nedeniyle Sokollu ilköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, ilçe Jandarma Kom. Vekili Erkan işler, Belediye Başkan vekili Tufan Baş, ilçemiz Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri,öğretmen, öğrenciler, ve velilerin katılımları vardı.
    Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan konuşma yaptı.
    ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan yaptığı konuşmasında;” Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkan Vekilim, değerli protokol üyeleri, değerli mesai arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler
    ilçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak varlık sebebimiz olan öğrencilerimizin bu anını paylaşmak bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Havsa ilçesinin eğitimde kat ettiği yol, göstermiş olduğu başarı, en başta bu minik yüreklerin eseri. 
    Bir zamanlar bizlerin de yaşadığı karne telaşı görüyorum ki eski gücünden bir şey kaybetmemiş. Ama inanın karne alırken yaşanan heyecanla karne verirken yaşanan sevinç hep aynı. Karneleri anlamlı kılan, karnelerden bize yansıyan sadece notlar değildir. Karneler bütün yaşanmışlıkların, dostlukların, paylaşımların, sevgilerin ve hatta üzüntülerin de toplamıdır. Karneyi eline alan çocukların yaşamış oldukları o garip duyguyu hepimiz yaşamışızdır. Mutluluk ve kederin bir araya geldiği başka anlar var mıdır acaba?
    ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim adına atılan her adımın büyük destekçisi olduğumuzu biliyorsunuz. Misyonumuzun gereği olarak eğitimde kalitenin artırılması adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Okullarımızın fiziki şartlarının ve donanımlarının eğitimde önemli bir yere sahip olduğunun bilincindeyiz. ilçemizde de bu imkanların arttırılması için yoğun çalışmalar devam etmektedir.
    Bizler sevgiyi ve saygıyı en büyük değer olarak kabul eden bir neslin evlatlarıyız. Bunun gereği olarak önce yapılması gereken, bilimsel gelişmelere açık, milli kimliğini ve şahsiyetini kaybetmemiş sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Öğretmenler, böylesine ağır ve kutsal bir sorumluluğu yerine getirmenin dışında hiç bir amaca hizmet etmezler. Bu sorumluluğu tam anlamıyla yerine getirebilmek, büyük bir güç ister.
    Velilerimize bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için teşekkür etmek istiyorum. Tekrar hatırlatmak istiyorum ki karneler sadece çocukların değildir. Karne sonuçtur sadece, öğrencilerin eğitimde hangi noktada olduklarını gösterir. Bunun sorumluluğu sadece çocuklara ait değildir, karnedeki her not aynı zamanda sizin notunuzdur, bizim notumuzdur. Öğrencilerimizi bu bilinçle değerlendirmek zorundayız. Bunun ötesindeki her davranış, eğitimin amaçları dışındadır. Hırslarımıza, yenik düşmeyelim, çocuklarımızı hırslarımızın ve bencilliklerimizin aracı olarak kullanmayalım. Unutmayın ki hiç bir şey çocuklarımızdan değerli değildir.
    Sevgili öğrenciler, biliyorum yoruldunuz. Güzel bir tatili hak ettiniz. Sizlerin olmadığı bir dünyanın bizim için ne büyük bir yalnızlık olduğunu bilemezsiniz. Bu tatili başarılı bir şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Bu tatili fırsata dönüştürmek elinizde. Gezmek, eğlenmek en önemlisi dinlenmek  hakkınız. Bütün bunların yanında sizden okumak ve yazmak gibi iki  kutsal faaliyette bulunmanızı istiyorum. Biliyorum ki tatilde hepiniz kitap okuyacaksınız.
    Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda hiçbir zaman durmadan yürümek, tarihi kimliğini ve şahsiyetini kaybetme-mek ve en önemlisi varlığımızı sürdürmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni  sonsuza kadar yaşatmak, eğitimdeki başarımıza bağlı. Bu tarihi sorumluluk, öğrencilerin olduğu kadar öğretmenlerin ve anne babalarındır.
    Kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok. Atatürk'ün dediği gibi: ” Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak!”
    Bu duygu ve düşüncelerle; eğitim faaliyetlerimizin yürütülmesinde bizlere destek veren başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza ve tüm paydaşlarımıza, özellikle velilerimize ve her kademedeki eğitim çalışanlarımıza teşekkür eder, bütün öğrencilerimize iyi tatiller dilerim.”dedi.
    Düzenlenen programda “Okuyorum Öyleyse varım” etkinliğinde dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri verildi. Devam eden program ilçemiz kaymakamı Yunus Ataman tarafından öğrencilere karneleri takdim edildi.
    BatıEkspres gazetesi olarak bizlerde öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.