Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım,“Bu Olumsuz Gidişi, Kader Olmaktan Çıkartmak Elimizde”

Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem ilçe Başkanı ve CHP üyesi Sabahattin Yıldırım 09 Şubat 2020 Pazar günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Edirne il Kongresi ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Yıldırım,“Bu Olumsuz Gidişi, Kader Olmaktan Çıkartmak Elimizde”

Nilay YILMAZ

        Yıldırım gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Parti içi demokrasinin işletilmediği, adaletsizliğin egemen olduğu kin ve nefret ikliminin oluştuğu partimizde 09 Şubat 2020 tarihinde Edirne il Kongresini Margi Otel'de gerçekleştirdik.
    Divan Başkanlığını önceden planlandığı şekilde Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın yönettiği kongrede , sosyal demokrat hareket ve ideolojisi ile ilgili olarak bırakın çalışmalar yapmayı, öneriler sunmayı, sınırlı sayıda konuşmacıların dahi sosyal demokrasi konusuna vurgu yapmamış olması sadece kısır düşüncelerini aktarmaktan öte gidememiştir.
    Ülkemizde yeni siyasi dengelerin ku-rulmaya çalışıldığı şu günlerde Türkiye’de sosyal demokrat hareket ve ideolojisiyle ilgili olarak bilimsel çalışmalar yapılmamıştır.Bu konuda yayınlanan sınırlı sayıda eserde.
    Avrupalı bazı sosyal demokrat düşünürlerin düşünceleriyle bu ülkelerdeki partilerin, partimiz CHP' nin program özetleri şeklinde olmaktan öte gidememiştir.
    Türkiye bağımsızlık mücadelesinden sonra “Kemalizm” ideolojisi çerçevesinde büyük atılımlar başlatmıştır.Her alanda yapılan devrimler yeni ve dinamik bir toplum yapısı ortaya çıkarmıştır.
    Bütün dünyanın imrendiği ve çoğu ülkenin yararlanmaya çalıştığı bu kalkınma hamleleri, Atatürk'ün vefatıyla birlikte adeta bıçak gibi kesilmiştir. O'nun ölümünden bu güne kadar işbaşına gelen bilgisiz, basiretsiz ileriyi göremeyen yeteneksiz ve kimi gafil yöneticiler güzel ülkemizi ulusal çıkarlarımız doğrultusunda değil, uluslar arası tekelci ser-mayenin talepleri doğrultusunda şekillendirmişlerdir.
    1960'tan itibaren her on yılda bir yapılan askeri darbelerde bu şekillenmede önemli rol oynamıştır.
    Kötü ekonomi yönetimi sayesinde fakirleştiğimiz hatta fukaralaştığımız işçi, çiftçi, esnaf ve emeklilerimiz zor günler geçirmektedir.
    Bu olumsuz gidişi, kader olmaktan çıkartmak elimizde.
    Sosyal demokrat ideolojinin ve uygulama programlarının belirlenmesinde reh-ber olacak zenginliktedir Atatürkçü Düşünce sistemi.
    Atatürkçülük, ilkeleri ve politikaları olan bir ideolojidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 9 Mayıs 1935 tarihinde toplanan 4'ncü kurultayında kabul edilen parti programına “Kemalizm” olarak girmiş ve partinin resmi ide-olojisi olarak kabul edilmiştir.Bu görünen ilke ve politikalarla zor günler geçirmekte olan toplumumuza rehber olacaktır.
    Kongre sonucuna baktığımızda Fevzi Pekcanlı galibi görülebilir, kazanan Serkan Liznak olduğu bir gerçek bütün engellere karşın heyecanı ile birlikte duruşu sağlam, söy-lemleri dolu ve doğruydu.
    Örgüt bazında baktığımızda nezaketi, zarafeti, kararlılığı ve güvenirliliği ile Havsa ilçe Örgütü göz kamaştırdı.
    ilçe Başkanının şahsında tüm delegeleri kutlamak, devrimci geleneğimizin gereği olması inancının taşıyarak paylaşmak isterim. Saygılarımla.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.