Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzel,“Yağış Çiftçimizin Yüzünü Güldürdü”

Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel, uzun zamandır beklenen ve bu hafta başlayan yağmur yağışının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2020 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2020 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
 Uzel,“Yağış Çiftçimizin Yüzünü Güldürdü”

Nilay YILMAZ

        Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Oldukça kurak giden iklim şartlarının ardından yağan yağmur sayesinde çiftçimizin yüzü güldü. 
    Ancak hala yağışa ihtiyacımız var. Bu yıl iklim ılıman gidiyor ve yağışlar mevsim normallerinin altında. Bölgemizde buğdayın çıkmasıyla ilgili bir sıkıntımız yok. Gübreleme işlemlerimizde devam ediyor.
Bu yıl oldukça kurak gidiyor. Şubat ayına geldik ancak yağışlar istediğimiz gibi olmadı. Bu son yağan yağışlar bir nebzede olsa çiftçimizin yüzünü güldürdü. Ancak daha yağışa ihtiyacımız var.
    Tarım danışmanlarımızın çiftçi ziyaretleri ve arazi kontrolleri devam etmektedir.Yapılan tespitler doğrultusunda erken ekim yapan çiftçilerimizin buğday gelişim seviyesini de dikkate alarak kök ve kökboğazı  hastalıkları konusunda gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.
    Ekim sonrası yaşanan kuraklığın olumsuz bir etkisi olarakta yabancı ot kontrolü için yapılan ilaçlamalar istenilen başarıyı yakalayamamıştır çiftçilerimizin bu hususta gerekli mücadele için odamız danışmanları ile görüşmelerini gerekirse arazi kontrolüne birlikte çıkmalarını tavsiye ederiz.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.