Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Havsa Toprak Mahsulleri Ofisi Kapanıyormu?”

Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanlığı ilçemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren ve şu anda aktif olmayan Havsa TMO Ajans Amirliği ile ilgili olarak gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Havsa Toprak Mahsulleri Ofisi Kapanıyormu?”

Nilay YILMAZ

    31 Aralık 2019 tarihinde tesisli ekibe dönüştürülen Havsa Toprak Mahsulleri Ofisi kapanıyor mu? diye soran Cumhuriyet Halk Partisi Havsa ilçe Başkanlığı'ndan konu ile ilgili olarak gazetemize  yapılan açıklamada; “31 Aralık 2019 tarihi itibari ile TMO Havsa Ajans Amirliği tesisli ekibe dönüştürülerek gayri faal hale getirildi. Geçmiş yıllarda birçok ajans amirliği de  tesisli ekibe dönüştürüldü. Sonrasında bu ajans amirlikleri, ihtiyaç halinde sadece buğday alım ve satış dönemlerinde faaliyet gösterebilecek duruma getirildi. Bu 2004 yılından bu yana TMO Genel Müdürlüğünün küçülmeye yönelik politikalarının sonucudur. Bazı ajans amirlikleri kapatılıp tamamen elden çıkarılmıştır. Süloğlu, Hasköy ve Kırcasalih Ajans Amirlikleri buna örnektir.
    En son Çatalca Ajans Amirliği, 20 bin tonluk modern  kapalı depolama kapasitesine sahip olmasına rağmen  önce tesisli ekibe dönüştürüldü sonrada Erişler Un Sanayi firmasına satıldı. 
    Acaba Havsa Toprak Mahsulleri Ofi-sini de böyle bir sonmu bekliyor. Ofis çiftçinin kara gün dostudur.1970'lerden bu yana çiftçinin malını değerlendiren piyasa ekonomisine karşı fiyat politikalarıyla her zaman çiftçinin yanında olan TMO bitiriliyor. Gelişmekte olan ülkelerde tarımı piyasa ekonomisine teslim etmek çiftçiyi tüccarın eline teslim etmektir. Tarım her zaman desteklenmeli, planlı üretim teşvik edilmeli ve üretilen tarım ürünlerinin pazarlanması bir devlet politikası olmalıdır. 
    Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tarım desteklenecek, üretim teşvik edilecek, çiftçi ve köylü tekrar milletin efendisi olacak ve kapatılan tüm TMO'lar açılarak tekrar çiftçinin kara gün dostu haline getirilecektir.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.