Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yetkililer:“Başkan Doğru Söylüyor”

Havsa Kapalı Spor Salonu tadilatı ve salonun yanındaki alana yapılacak olan sokak basketbol sahası ile ilgili olarak gerçekler ortaya çıktı. Gazetemize doğru bilgiyi veren ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'dır.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Yetkililer:“Başkan Doğru Söylüyor”

Nilay YILMAZ

    Havsa Kapalı Spor Salonu tadilatı ve salonun yanındaki alana yapılacak olan sokak basketbol sahası ile ilgili olarak CHP il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla'nın dönemine ait alınmış bir karar bulunmamaktadır. Konu ile ilgili olarak yetkililerden alınan bilgiler doğrultusunda ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın gazetemize verdiği beyanatın doğruluğu ortaya çıktı.
    BatıEkspres gazetesi olarak bugüne kadar ilçemizde seçilmiş ve atanmış kişilerin gazetemize verdiği beyanatlarda kaynak olarak kendi beyanatlarını kabul ettik ve belge istemedik. 10 Ocak,14 Ocak ve 24 Ocak 2020 tarihli gazetelerimizde CHP il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla'nın ve ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın beyanatlarına yer verdik. 
    Tarafların farklı beyanatları üzerine gazetemiz Sorumlu Yazı işleri Müdürü Nilay Yılmaz tarafından detaylı araştırma yapılması sonucu CHP il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla'nın dönemine ait alınmış bir karar bulunmadığına, 07 Ağustos 2019 tarihinde “Edirne il ve ilçelerinde bulunan Kapalı Spor Salonları ve Yüzme Havuzlarının faaliyet durumları nelerdir? Bu tesislerin fiziksel uygunlukları ne durumdadır?” başlıklı verilmiş genel bir önerge ve buna ilişkin tespit raporu bulunmaktadır. Bu tespit raporunda Havsa Kapalı Spor Salonunun faal ve uygun olduğu tespit edilmiş ancak CHP il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla’nın konu ile ilgili konuşmaları raporda yada yeni bir önergede görülememiştir.Mecliste okunulan raporun istenilen önerge doğrultusunda bilgi amaçlı olduğu ve ilçemiz kapalı spor salonunun tadilata ihtiyacı olmadığı yönündedir. Kaldı ki buda ayrı bir tartışma konusudur. Raporun aksine şuan Havsa Kapalı Spor Salonunda tadilat başladı. 
    Haftalardır tartışması süren ilçemizde bulunan Kapalı Spor Salonun tadilatı ve salonun yanındaki alana sokak basketbolu sahası yapımı ile ilgili olarak yetkililerden edinilen bilgiye göre:"17 Aralık 2019 tarihinde ihalesi yapılan ve yenilenecek olan spor salonu ve salonun yanındaki alana yapılacak olan sokak basketbol sahası ile ilgili olarak Başkan doğru söylüyor. Gerekli para Sayın Valimiz Ekrem Canalp'in talep ve takipleri ile Spor Toto tarafından Gençlik ve Spor Müdürlüklerince harcanmak üzere valiliğe geldi.Bu paranın bir kısmı Sayın Valimiz Ekrem Canalp'in önderliğinde spor kulüplerine harcandı. Kalan bir kısım parada yine bu şekilde uygun olan bir yerde kullanılacaktı. 
    Ancak 16 Eylül 2019 tarihinde Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile Belediye Başkanları toplantısında Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın Sayın Valimize ilçedeki durumu aktarması ve projesini sunması ve destek istemesi sonucunda 24 Eylül 2019 tarihinde ilgili kişiler  ilçeye gelerek Belediye Başkanı’nın projesi doğrultusunda projeye başladı. Burada önemli olan nokta şu. Kurumlar, talepler ve öncelikler konusunu dikkate alarak tüm il ve ilçelere hizmet götürmeye çalışmaktadırlar. Başkan Av. Aydın Balkan bu ihtiyacı ve projesini bildirmede 2 gün geç kalsaydı bugün ilçeye bu yatırımlar maalesef gerçekleşemeyecekti yada belki ileriki zamanlarda gerçekleşecekti. Ayrıca kapalı spor salonunun tadilatı tamamen Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce yapılmakta olup bu konuda il Genel Meclisinin herhangi bir talebi doğrultusunda işlem yapılmamıştır. Tadilat konusu yaklaşık 3 yıldır gündemde olup sayın Valimizin girişimi sonucu neticelenmiştir."denildi.
    28 Mayıs 1982 yılında kurulan Gazetemiz BatıEkspres , okuruyla buluştuğu günden beri doğru haberciliği her zaman ilke edinerek, ortaya koyduğu çizgisinden bir milim dahi şaşmadı ve bundan sonrada şaşmayacaktır. 2010 yılından bu yana gazetemizin sorumlu yazı işleri müdürü olarak görev yapıyorum. Gazetemizde okurlarımıza doğruyu söylemek bizim görevimiz.
    Bu güne kadar ilçemize atanmış ve seçilmiş olan kişilerden yaptığımız haberlere ilişkin kaynak istemedim. Çünkü her birinin beyanatı benim için kaynaktı. Ancak yaşanılan bu haberler sonrası üzülerek söylüyorum ki ilçemize yapılan hizmet tek, hizmete sahip çıkan çok oluyormuş. Bu tarz haberlerde gazetemizce kaynak araştırılacak olup kaynağı, dayanağı veya belgesi olmayan haberler yer almayacaktır. Siz sevgili okurlarımıza saygıyla sunarız.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.