Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okan Gaytancıoğlu,“Biz Diyalogdan Yanayız”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Havsa ilçe Başkanı Hüseyin Özden ve eski dönem ilçe başkanı Ercan Kez ve ilçe yönetimi 22 Ocak 2020 Çarşamba günü CHP Havsa ilçe Başkanlığı’nda basın açıklamasında bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Okan Gaytancıoğlu,“Biz Diyalogdan Yanayız”

Nilay YILMAZ

    CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu basın açıklamasında yaptığı konuşmasında; “Cumartesi günü pazar esnafı ile ilgili olarak yaşanan 18 Ocak Cumartesi günü ilçemizin pazarı kurulduğu gün Belediye binasının önünde büyük bir kalabalık vardı. 
    Bu kalabalığın ne olduğunu merak ettim ancak aynı tarihte aynı saatlerde ilçe kongremizi düzenliyorduk. ilçe Başkanımız Ercan Kez ve adaylarımızdan Hüseyin Özden ve Fedai Işık ile beraber misafirlerimizi karşılamak için bulunduğumuz Esnaf ve Sanatkârlar Odasının Konferans Salonunda üyelerimiz ve misafirlerimizden oluşan büyük bir kalabalık vardı. O sıralarda belediye binasının önünde toplanan kalabalığın ne olduğunu öğrendik. Bir yurttaşımız bize “Pazarcılar eylem yapıyorlar. Ancak muhatap bulamıyorlar Sayın Vekilim lütfen gelir misiniz? Size dertlerini anlatmak istiyorlar” diye bir çağrıda bulundu. Ben de ilçe Başkanım Sayın Ercan Kez'i “Beraber gidelim, esnafımızın sorunlarını dinleyelim misafirlerimizi sonra karşılarız” diyerek esnafımız ile birlikte olmak için pazar yerine gittik. Pazar yerine gittiğimizde yaklaşık 35-40 civarında pazarcı esnafı “biz tezgâhlarımızı açmayacağız çünkü Belediye Başkanımız bize çok yüksek bir meblağ istedi”  dediler. “Ne istedi” diye sorduk. “ Pazar yerinin üstünü kapatılacak bu üstü kapatılması için iki yıllık işgaliye ücretini kendilerine peşin olarak ödenmesini ve iki yıllıkta ücretin bağış olarak ödenmesi gerektiğini söyledi” şeklinde cevap aldık. Bizde sorunları dinledik “Sevgili esnaf kardeşlerimiz şu anda Havsa'lı halkımız pazardan alışveriş yapamıyor siz bu eylemi biraz erteleseniz iki yıllık işgaliye parasını madem ödemeyi kabul ediyorsunuz bağışı ödemeyi kabul etmiyorsunuz. Bu bağışı kaldırsak 4 yıla çıkarsak bunu da başkanımıza teklif etsek ne dersiniz” dedim. Esnaflarımız da hep birlikte “tabi ki biz zaten bunu kabul ediyoruz. 4 yıllık işgaliye parasını peşin ödemeyi kabul ediyoruz” diye görüşlerini belirttiler. Bunun üzerine o zaman bizde kendilerine aracılık yapabileceğimizi belediye başkanımızla konuyu görüşebileceğimizi ancak şimdi kongremizin olduğunu kongre bitince bunun başkana ileteceğimizi söyledik.  Kendilerine “Sevgili arkadaşlar birlikte hareket edin. Toplu halde hareket edin bazen sorunları toplu halde söylemek temsilcilerimizi göndermek sorunların çözümünde önemli oluyor” dedim. Sonrasında biz kongremize ilçe başkanımızla geri döndük hatta ilçe bakanım pazarcı esnafına biran önce tezgâhlarını açmasını de söyledi. Biz çünkü halka hizmet edilmesini istiyoruz.”dedi.
    Ercan Kez yaptığı konuşmasında, “Taleplerimizi belediye başkanımız Aydın Balkan'a ileteceğimizi söyledik. Kendisini kongrenin konuşmalar bölümü bittikten sonra telefonla arayarak “Belediyede Vekilimizle seni ziyaret etmek, pazarcı esnafının bir dileği var bu dileklerini sana iletmek istiyoruz” dedim. Başkan “ çok önemli işim var. Cumhuriyet mahallesindeyim şu an görüşemem. Sizinle görüşemem, gelemem belediyeye” dedi
    Okan Gaytancıoğlu yaptığı konuşmasında, “Tabi biz de üzüldük. Neden üzüldüm onu da söyleyeyim. Akşamüstü bir açıklamasını izledim. Yani bizim burada bozgunculuk yaptığımız, olayı karıştırdığımızı anlaşmanın yapıldığını ancak bizim anlaşmayı bozduğumuz şeklinde bizim anlaşmaya karıştığımız şeklinde bir açıklama yapmış. Biz diyalogdan yanayız. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman sorunların ortak fikirden tartışılarak konuşulmasından görüşülmesinden yanadır. Biz burada açıkçıda söyledik biz üzüm yemek istiyoruz bağcı dövme gibi bir niyetimiz yok. Yeter ki Havsalı tüketicilerimize, halkımıza hizmet sunulsun. Pazar yeri faaliyete geçsin. Üstü de kapatılırsa çok daha iyi olur tabi. Bunun bağışlarla değil de işgaliye bedeli olarak ödenmesi gerektiğini o zaman da söyledik halada söylüyoruz. Bir yanlış anlaşılma demeyelim olayı siyasete çekme konusu olduğunu sezinledim. Çünkü yanlış anlaşılma olsaydı ilçe başkanım belediye başkanımızı aradığında en azından görüşme talebimizi kabul ederdi ya da bize bir açıklama yapardı. Bir açıklama yapmadan benimle görüşmek istemediğini söylemesi son derece yanlış. Bu tamamen işi siyasete çekme kendilerine bir pay çıkarma.  Biz halkımızın sorunlarını her türlü ortamda tartışacağız. ileteceğiz, ama sorunları tekrar başka bir sorun haline getirmek çözüm değildir, sorunları birlikte çözmek önemlidir. Biz kendisine buradan hatırlatmak istiyoruz. Bizim amacımız siyaset yapmak değil sadece halkımıza hizmetin daha sağlıklı daha kaliteli yapılmasını sağlamak. Esnaflarımız da zor durumdadır. Esnaflarımızdan alışveriş yapan halkımız daha zor durumdadır. Pazar parasını bulamamaktadır.Alışveriş yapmakta zorlanmaktadır.
    Havalarda soğuk gidiyor. Biran önce alışveriş yapmak istemektedir. Pazar yerinin üstünün kapatılması hepimizi sevindirir. Ama bu işin de bir siyasi malzeme olarak kullanılması ve parasını pazarcıların verdiği bir hizmet olarak bunu temin ederek sonra bunun bir malzeme olarak kullanılması son derece yanlıştır.”dedi.
    Ercan Kez yaptığı konuşmasında,“Yani özetle pazarcı esnafı bağış adı altında istenilen parayı vermeyeceklerini fakat 4 veya 5 yıl yıllık 2.500 liradan 5 yıl 12.500 lirayı işgaliye bedeli olarak derhal ödeyeceklerini taahhüt ettiler. Bunu da belediye başkanımıza iletmemizi rica ettiler. “dedi.
    Okan Gaytancıoğlu yaptığı konuşmasında, “Kongremizde de yeni ilçe başkanımız seçildi. Sevgili Hüseyin Özden bundan sonra Sayın Ercan Kez'den aldığı bayrağı daha yukarılara çıkarmak için çalışacak, bizler de ona yardımcı olacağız.”dedi.
    Hüseyin Özden yaptığı konuşmasında, “Kongremizi ilimize ilçemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.