Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okullar Kapanıyor, Karne Sevinci Yaşanıyor

Tüm Yurt'ta olduğu gibi ilçemizde de, 2016-2017 Eğitim öğretim yılı bugün sona eriyor. ilçemiz ve köylerindeki öğrencimiz bugün karne sevinci yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2017 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Okullar Kapanıyor, Karne Sevinci Yaşanıyor

Nilay YILMAZ

    Sorunsuz bir eğitim öğretim sezonunu geride bırakan öğrencilerimiz  bugün yıl boyu gösterdikleri çalışmaların karşılığını almak üzere okullarına koştu.
    2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Kapanış Programı bugün Saat 10.00'da Sokollu ilköğretim Okulu’nda yapılacak. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak olan program öğrencilerin karnelerini almaları ile sona erecek. 
    09 Haziran 2017 Cuma günü (bugün)  2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının tamamlanması ile ilgili olarak gazetemize yazılı açıklamada bulunan ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan açıklamasında;”Hayatta başarıya ulaşmak için önce inanmak, sonra da hedefe varana kadar yılmadan çalışmak gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.  
    Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda hiçbir zaman durmadan yürümek, tarihi kimliğini ve şahsiyetini kaybetmemek ve en önemlisi varlığımızı sürdürmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni  sonsuza kadar yaşatmak, eğitimdeki başarımıza bağlı. Bu tarihi sorumluluk, öğrencilerin olduğu kadar öğretmenlerin ve anne babalarındır.
     Kaybedecek tek bir saniyemiz bile yok. Atatürk'ün dediği gibi: ” Tek bir şeye ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak!”
     Değerli Öğretmenlerimiz, Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Velilerimiz;
    2016/2017 eğitim ve öğretim yılını başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Bugün alınan karneler, öğrencilerin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri çalışmalarının değerlendirilmesi olacaktır.
    Eğitim, hepimizin yaşamında belirleyici, vazgeçilmez bir süreçtir. Bireyler, özgün kimliklerini ve gelecek ile ilgili ümitlerini bu süreçte gerçekleştirirler. Hayattaki her başarı, mutluluğu hedefleyen eğitim ortamlarının ürünüdür.
    Teknoloji ne kadar gelişse de, eğitimin kaynağı insandır. Bilgi, ancak öğretmenlerin öğrencilerine gösterdiği sevgi ve şefkat ile gerçek anlamına kavuşur.
     Sevgili Öğrenciler; 
          Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek, eğlenirken öğretilecek birçok oyunlar ve aktiviteler olduğu gibi zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirme fırsatını da elde etmiş olacaksınız. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur. 
     Sayın Veliler; 
    Karne, öğrencilerin okuldaki durumlarını gösteren bir belgeden başka bir şey değildir. Tatlı bir heyecanı yaşayarak daha güzel bir geleceğe biraz daha yaklaştığımız bugün, karnelerin sembolik bir değeri olduğunu asla unutmayalım. Bu bilinçle çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmelerine yol açıcı vurgulamalardan kesinlikle kaçınmalıyız.
    Eğitimdeki Başarının Baş Aktörleri Değerli Meslektaşlarım;
    Eğitim öğretim dönemi boyunca göstermiş olduğunuz üstün gayret ve çalışmalarınızdan dolayı her birinizi gönülden kutluyor; elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza tüm kalbimle inanıyorum.
         En değerli varlıklarımız, çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları ve gelecek için sağlam adımlar atmış olmaları hepimizin ortak hedefidir. Ulu Önder Atatürk: “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır” veciz sözünde bu gerçeği işaret etmektedir. Eğitim camiası olarak, var gücümüzle bu ülkünün gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz.
    Bu vesile ile Tüm Öğrencilerimize sağlıklı, neşeli bir tatil geçirmelerini diliyorum. Tüm Öğretmen arkadaşlarıma, bir yıl boyunca yararlı ve fedakar çalışmalarında dolayı teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve mutluluklar dolu günler temenni ediyorum.”dedi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.