Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf Kefalet Kredisi Faiz Oranları Düştü

Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Refik Elmas, esnaf kredilerinde Cumhuriyet tarihinin en düşük kredi oranının uygulandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Esnaf Kefalet Kredisi Faiz Oranları Düştü

Nilay YILMAZ

    Başkan Refik Elmas, esnaf kefalet kooperatifi aracılığıyla  kullandırılan kredilerde faiz oranının  yüzde 4,5'a düşürüldüğüne dikkat çekti  ve konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu.
    Havsa Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi  Kooperatifi Başkanı Refik Elmas,gazetemize yaptığı açıklamada; “Kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan kooperatif kredilerinin esnaf ve sanatkarımıza olan maliyetlerinin düşürülmesine yönelik çalışmalarımız sonucunda T. Halk Bankasınca kooperatif kredilerine uygulanan faiz oranı 06.01.2020 tarihinden itibaren kullandırılan tüm kredi türlerinde ve tüm vadelerde %4,5 olarak değiştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur. 06.01.2020 tarihinden önce kullanılan kredilerin faiz oranları %6 olarak uygulanmaya devam edecektir.
    Kooperatiflerimiz kefaletiyle esnaf ve sanatkarımıza kullandırılan kooperatif kredilerine Cumhuriyet tarihimizin en düşük kredi faiz oranı uygulanmaktadır. Kredi faizlerindeki bu düşüş karşısında krediden yapılan kesintilerde de esnaf ve sanatkar lehine düzenleme yapılarak;  krediden kesilen Bloke Sermaye'nin %2 ye, kooperatiflerimiz tarafından alınan Masraf Karşılığı tutarının da %1,25'e düşürülmesine karar verilmiştir. 
    Kooperatif kredilerinde yapılan bu iyileştirmelerin esnaf sanatkarımıza hayırlı olmasını dilerim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.