Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meyve Veren Ağaç Taşlanır”

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Edirne il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla'nın geçen sayımızda, Belediye çalışmaları hakkındaki iddialarına cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2020 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Meyve Veren Ağaç Taşlanır”

Nilay YILMAZ

    Başkan Balkan gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta ilçemiz yerel gazetesi BatıEkspres gazetesinde Sayın Serdar Çığla'nın, amacı çalışmalarımızı halkımız gözünde sulandırarak, yaptığımız çalışmalardan kendisine pay çıkarmak olan bir yazı kaleme aldığını üzülerek gördüm. Kendisine cevap vermeden önce belirtmek isterim ki, eskilerin bir sözü vardır “Meyve veren ağaç taşlanır.”
    Sosyal medya hesaplarımızı ve ilçemiz yerel gazetesini takip eden vatandaşlarımız il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla'nın beyanlarının gerçek ile örtüşmediğini çok iyi bilmektedirler.
    Spor alanı projemizi özetlemek gerekirse; geçtiğimiz yaz ilçemiz gençleri belediyemizden kendilerine yeni bir spor alanı yapmamızı talep etti.Bunun üzerine 16 Eylül 2019 tarihinde Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile belediye başkanları toplantımızda gençlerimizin talebi olan spor alanı projemizi Sn Vali'mize anlatarak desteklerini istedim.Sayın Valimiz de Spor Toto'dan bu yıl için gelen miktarın kalan kısmını projemizde kullanılabileceğini söyleyerek gerekli desteği verdi. Hemen Gençlik ve Spor il Müdürümüz Sayın Selim Ak'ı arayarak gerekli çalışmayı Belediyemiz ile yapması talimatını verdi. 
    17 Eylül 2019 tarihinde Belediye'mizde spor alanı talepleri bulunan bu gençlerimizle bir araya gelerek  projemiz ile ilgili gençlerimizin görüş ve beklentilerini de tekrar dinledik.Onları da işin içerisinde tutmaya, talepleri doğrultusunda projemizi geliştirmeye özen gösterdik.
    1 Hafta sonra 24 Eylül 2019 tarihinde Gençlik ve Spor il Müdürü Selim Ak ve ekibi ilçemize geldi.  Projemizi yerinde göstererek kendilerine aktardık . Projemiz ile ilgili gerekli  teknik çalışma da paranın tahsis edildiği Edirne il Özel idaresi'ne bağlı ilgili birimce yapılıp 17 Aralık 2019 tarihinde ihalesi yapılarak çalışması fiilen başladı. Yer teslimini de Kaymakamımız Sayın Neslihan Kısa ve Gençlik ve Spor il Müdürümüz Sayın Selim Ak  ile yüklenici firmaya birlikte yaptık. Tüm bu ayrıntılar, vurguladığım üzere sosyal medya hesaplarımızda ve yerel gazetemizde mevcuttur.  Burada dikkat edilmesi gereken husus ihalenin Edirne il Özel idaresi Genel Sekreterliği  tarafından Spor Toto'dan tahsis edilen para ile yapılması olup il Özel idare bütçesinden 1TL dahi kullanılmamıştır.
    il Özel idare Bütçeleri, Meclis Üyemiz Sayın Serdar Çığla'nın iddia ettiği gibi Ağustos'ta karar alınıp aynı yıl içinde Aralık ayında paranın kullanılabildiği bütçeler değildir. 2019 yılında yapılacak ihalenin hazırlığı ve miktarı, 2018 yılında hazırlanan bir sonraki yıla ait bütçede bulunmalıdır!
    Son olarak il Genel Mecli Üyesi Sayın Serdar Çığla'nın gazetede çıkan yazısından 1 gün önce, geçtiğimiz Perşembe günü projedeki eksik kalan işleri yüklenici firma yetkilisini de alarak tespit edip, eksik gördüğümüz hususların tamamlanması için Gençlik ve Spor il Müdürlüğümüz'e ve Basketbol Sahasının ihalesini yapan Edirne il Özel idaresi Genel Sekreterimiz Sn. Alaaddin Uğur'a bildirdik. Kendileri de talebimize olumlu dönüş yaptılar. 
    Kapalı Spor Salonu tadilatı doğrudan bakanlıktan gelen ödenek ile Vali'mizin kişisel takibi ile Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nce yapılmaktadır. Salonumuzun tadilatının herhangi bir aşamasında il Genel Meclisimiz'in ve/veya üyelerinin bir çalışması ve etkisi yoktur. 
    Kendisinin bahsettiği, il Genel Meclis Üyeleri tarafından önerge verilerek ilimizdeki tüm spor salonları ile yüzme havuzlarının faaliyet ve fiziksel durumlarının incelenmesine 7 Ağustos 2019 tarihinde karar verilmiştir. Önergeyi verenler arasında il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla'da iddiasının aksine maalesef bulunmamaktadır.ilgili raporun sonuçlandığına ilişkin de bir karar il Genel Meclis'in Meclis Kararları'nda bulunmamaktadır.Kaldı ki bu rapor varsa da, sonuç olarak bir tespit raporudur. 
    Tadilata veya yapım işlerine ilişkin öneride bulunulabilir. Rapor icrai nitelikte olup tadilata başlanmış olsa ilimizdeki tüm salonların ve yüzme havuzlarının tadilatının başlamış olması gerekiyordu. Ancak şuan ilimizde sadece Havsa Kapalı Spor Salonu'nun tadilatı yapılmaktadır.
    Yerelde siyasetçilerin en büyük kazanımı ilçe dışındaki kaynakları maksimum seviyede ilçeye çekebilmektir.Her ne kadar bu projede kendi öz kaynağımızdan da harcama yaptıysak da, büyük bir kısmı dış kaynaklardan sağlanmıştır.
    Hayata geçen her projemizde, yaptığımız her hizmette emeği geçen, katkı sağlayan kurum, kuruluş ve kişilere her zaman teşekkür etmesini bildiğimiz gibi Sayın il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla'da ilçemize bir çivi dahi katkısı olduğu zamanlarda teşekkür etmekten kaçınmam, aksine her ortamda gururla bahsederim. 
    Bu haberin yayınlandığı gün, tıpkı spor alanı projemizde olduğu gibi diğer projelerimize de kaynak aramak, ilçemiz sorunlarına çözüm bulmak için yine Ankara'da bakanlıklarda olacağım. Tüm çabamız ilçemizin ve hemşehrilerimizin memnuniyeti içindir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.