Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Havsa Kapalı Spor Salonuyla ilgili işte Gerçek Budur”

Özel idare tarafından ihale edilen basket sahası ve Gençlik ve Spor Müdürlü-ğünce ihalesi yapılan Kapalı Spor Salonu ile ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi Edirne il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla gazetemize yazılı açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Havsa Kapalı Spor Salonuyla ilgili işte Gerçek Budur”

Nilay YILMAZ

    CHP Edirne il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla gazetemize yaptığı açıklamada; “Devlet yapısı içerisindeki kurumlar, kuruluşlar toplumun huzur ve refahı için vardır. Bu yapıdan siyasi kadrolar, halkımızın oyları ile seçilenler, halkın mali, müşterek ortak ihtiyaçlarını karşılaması görev zorunluluğudur. Bu görevleri yaparken topluma doğru, açık ve net bilgileri vermek zorundadırlar. 
    ilçemizde seçimle gelenlerin görevi gördüğü, halktan aldığı duyum ve eksiklikleri ilgili kurumlara iletmek, çözüm için çalışma yapmaktır.
    işte bunlardan biri yıllar önce yapılmış, halkımızın spor yapmasını sağlayan kapalı spor salonumuzdur.
    Kapalı Spor Salonunun bakımsız ve çevre düzeninin kötü olduğunu gördüm. 
    il Genel Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Geçmiş Haziran 2019 ayında köy gezileri için Havsa'ya geldiğinde Spor tesisine baktık ve inceledik.
    5 Temmuz 2019 tarihinde il Genel Meclis Başkanlığına önerge verdik. Meclisçe onaylanarak gündeme alındı.  Önerge Sayın Valimiz Ekrem Canalp'in onayına sunuldu. Valimizce onaylanarak gençlik ve spor komisyonuna havale edildi. ilgili komisyon 5 Ağustos 2019 tarihinde rapor hazırlayarak il Genel Meclisine sundu.
    Rapor hakkında söz alarak Kapalı     Spor Salonu'nun bakım ve çevre düzeninin yapılmasını savunarak önemine dikkat çektim. il Genel Meclisince kabul edildi. Rapor Sayın Valimiz Ekrem Canalp'in bilgilerine sunuldu. 
    il Özel idaresi, Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne çalışmalar yapılarak tesisin onarım, bakım ve çevre düzeni için ödemeler tahsis edildi. 
    Basket sahası Özel idare tarafından ihale edildi, Kapalı Spor Salonu'nun ihalesi Gençlik ve Spor Müdürlüğünce yapıldı. Tüm bedeller Özel idare tarafından ödenmektedir. ihale tarihi 17 Aralık 2019'dur.
    Sayın Belediye Başkanı Aydın Balkanın 17 Aralık 2019 tarihli yerel gazetemiz Batıekspres'e verdiği, kendi projesi gibi açıkladığı ve ilk kazmayı vurduğu bir proje değildir.  Kapalı Spor Salonu ve Basket sahası için Belediye'nin kasasından hiçbir bedel çıkmayacaktır. isterse başkan sadece fiziki destek verebilir.
    Halkımıza doğruları iletmek zorundayız. Ancak o zaman eksiklerimizi görür ve bencil olmadan yaşam koşullarını daha ileriye götürürüz. 
    Havsa'mızın daha çağdaş ve yaşanabilir ilçe olmasını sağlarız.
    Havsa'mıza böyle bir tesisin kazanılmasını sağlayan Valimiz Ekrem Canalp, il Genel Meclisi, Havsa Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor Müdürlüğüdür. Havsa Kapalı Spor Salonuyla ilgili işte gerçek budur.
    Emeği geçenlere, şahsım adına teşekkür eder, Havsa halkımıza hayırlı olsun, saygılar sunarım.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.