Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Şubat Sonuna Kadar Mal Bildirimlerini Yenilemeleri Gerekiyor”

Edirne Ticaret il Müdürü Mahmut Altun ve kooperatif hizmetlerini yürüten Gülseçil Gürcenan geçtiğimiz günlerde ilçemizi ziyaret ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2020 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2020 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Şubat Sonuna Kadar Mal Bildirimlerini Yenilemeleri Gerekiyor”

Nilay YILMAZ

    Edirne Ticaret il Müdürü Mahmut Altun ve kooperatif hizmetlerini yürüten Gülseçil Gürcenan ilçemizde gerçekleştirdikleri ziyaretleri kapsamında Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve gazetimizi ziyaret ettiler.
    Esnafın ve kooperatiflerin her zaman yanında olduklarını belirten Edirne Ticaret il Müdürü Mahmut Altun gazetemize yaptığı açıklamada, “ 2020 yılının tüm esnafımıza ve vatandaşıma sağlık, huzur, ve bol kazançlar getirmesini diliyorum. Biz her zaman olduğu gibi yine esnafımızın ve kooperatiflerimizin yanında olmaya onlara ihtiyaç duydukları konularda destek vermeye devam edeceğiz.”dedi.
    Edirne Ticaret il Müdürü Mahmut Altun, kooperatifler ile birliklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlerin en geç Şubat sonuna kadar mal bildirimlerini yenilemeleri gerektiği belirtti.
    Altun gazetemize yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yayımlanan Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik gereği kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri ile genel müdürlerinin mal bildiriminde bulunulmasında süreye ilişkin 4 üncü fıkrasının (b) bendinde; 'Yönetim kurulu üyeleri tarafından, seçildikleri veya atandıkları tarihi izleyen bir ay içinde' hükmüne, (ç) bendinde ise 'Görevleri devam eden yönetim kurulu üyeleri ile genel müdürler tarafından, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar yenilenecek' hükmüne yer verilmiştir.
    Genelgenin diğer hükümleri saklı kalmak şartı ile (ç) bendi kapsamında sayılanların bu yılın en geç Şubat ayı sonuna kadar bildirimin verileceği mercilere mal beyanı yenileme bildiriminde bulunmaları gerekmektedir. Yönetmelikte belirtilen süreler içinde mal bildiriminde bulunmayanlar hakkında adli işlem yapılacağı yine anılan Yönetmelik hükmünde yer almaktadır. Buna göre Ticaret Bakanlığının kuruluş ve denetiminde olan kooperatif ve birliklerin başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürleri, mal bildirimini kooperatifin ya da birliğin merkezinin bulunduğu yerdeki Ticaret il Müdürlüğüne vermekle yükümlüdür.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.