Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan, “Dükkanları Belediye Sattırmıyor”

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde satış ilanını yayınladığımız Belediyeye ait Varoş Mahallesinde bulunan ve şuanda belediye kiracılarının kullandığı dükkanların satış işlemleri ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2020 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2020 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Balkan, “Dükkanları Belediye Sattırmıyor”

Nilay YILMAZ

    Balkan yaptığı açıklamada; "Belediyemize ait Varoş Mahallesi 137 Ada 23 Parselde bulunan dükkanlar belediyemizin 2018 yılı ve öncesine ait borçları nedeni ile satışa çıkarıldı. Kamuoyunda ve sosyal medyada bu konu ile ilgili olarak halkımızı yanlış yönlendirecek bazı söylemlere şahit olduk. Bu nedenle de şeffalık ilkesi gereği konuyu aydınlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.
    Öncelikle bilinmelidir ki söz konusu belediye borçları bizden önceki dönemlerde yapılan harcamalara ilişkin olup bu harcamalara karşılık borçların zamanında ödenmemesi nedeni ile şu anda önümüze icra yoluyla gelen borçlardır.
    Borçların en yeni tarihlisi 22 Haziran 2018 tarihine aittir. Diğerleri 2017,2016 ve öncesi yıllara ait borçlardır.
    Kaldı ki ilçemizce çok iyi bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Belediyenin borçlarının ödenmesi için Belediyemize ait arsa ve esnaflarımızın kiracısı olduğu dükkanlar satılmıştı. Hatta Belediye Meclisimizin Kasım 2017 kararı gereği belediyemiz karşısında bulunan 7 adet dükkan ile şuan icra vasıtası ile satışa çıkan Varoş Mahallesindeki diğer dükkanlarında satışına ilişkin karar alınmış. Ancak bu karara istinaden Mart 2018 tarihli Belediye Encümen Kararı ile belediyemiz karşısındaki dükkanların satış işlemleri başlatılmış ancak  Varoş Mahallesindeki dükkanların satışı nedeni bilmediğimiz şekilde ertelenmiş ve bugün icra yoluyla satılması konusu karşımıza çıkmıştır.
    Belediyecilik anlayışımızda kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılması ilkesi doğrultusunda çalışmaktayız. Ancak  devlet kurumlarına olan borçlarımızla birlikte bu taşınmazlar üzerinde 9 milyon TL lik bir haciz bulunmaktadır. 
    Bu hacizli borcun 940 bin TL si özel kurumlara ait olup yaklaşık 8 milyon TL lik kısmı SGK Kurumuna ait olan borçtur. 
    Belediyemizin bugünkü şartlarda 9 milyon TL yi ödeyerek hacizleri kaldırma imkan ve kabiliyeti bulunmamaktadır. Hepimizin çok iyi bildiği üzere geçtiğimiz yıl aynı borçlardan dolayı bizzat esnafımıza haciz ihbarnameleri gelmişti.
    Kaldı ki karar verildiği gibi söz konusu dükkanlarda eğer belediyemiz karşısındaki dükkanlarla aynı zamanda satışa çıkmış olsaydı geçen sene yaklaşık 640 bin TL civarında olan borç bugün karşımıza icra masrafları ve faiziyle 940 bin TL olarak çıkmazdı.
    Bu tarz konular siyasi dedikodu  yapılacak konular olmayıp aksine ilçemizin geleceğini, zenginliğini, çocuklarımızı ilgilendiren ciddi konulardır. Göreve geldiğimiz ilk günden beri belediyemize ait bir karış taşınmazın bile satışını düşünmedik. Aksine belediyemizin bünyesine katkı sağlayacak yatırımlarla ilçemizi gelecek nesillere yakışır bir şekilde çalışmalarımızı planlıyoruz.
    Bu hassas konular üzerinde yalan yanlış dedikodular  yaparak halkımızın yanlış yönlendirilmesi,konunun siyasi malzeme yapılması kimseye fayda sağlamayacaktır. "dedi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.