Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün ilçemize Gelişinin 89. Yıldönümü Kutlandı

25 Aralık 2019 Çarşamba günü Atatürk'ün ilçemize gelişinin 89. Yıl dönümü kutlama programı Atatürk Anıtında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2019 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2019 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Atatürk’ün ilçemize Gelişinin 89. Yıldönümü Kutlandı

Nilay YILMAZ

    Atatürk Anıtında'ki Çelenk Sunma Törenine ilçe Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Ömer Çıngı, ilçe Emniyet Müdür Vekili Sercan Altınorak, Daire Amirleri ,Siyasi Partilerin Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri, Belediye ve il Genel Meclisi Üyeleri, ilçe muhtarları ve öğrencilerinin katılımları vardı. 
    Program çelenklerin sunulmasına müteakip saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sokollu Mehmet Paşa ilkokulu öğretmeni Zeynep Sağlam yapmış olduğu günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla program sona erdi Sağlam, yapmış olduğu konuşmasında; 
    “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol Üyeleri, Sevgili Öğrenciler, Değerli Havsalılar...
    Mustafa Kemal Atatürk' ün Havsa' ya gelişinin 89. Yılının gurur ve mutluluğunu coşkuyla yaşıyoruz.
    1930 yılında Edirne'yi altüst eden kasırgada Selimiye Camii ile birlikte birçok cami hasar görmüş, birçoğunun minaresi yıkılmıştır. Bu kasırga felaketi sonrasında Atatürk  incelemelerde bulunmak için ilimiz Edirne' yi onurlandırmıştır. Orada bulunan Bayındırlık ve Vakıflar müdürlerine hitaben, başta Selimiye olmak üzere, Edirne'nin hasar gören bütün camilerinin tamiri için gerekli keşfin yapılarak bilançosunun üç gün içinde kendine verilmesini ister. Atatürk' ten gelen bu talimatla cami onarımları kısa sürede tamamlanmıştır. Atatürk Edirne de bulunduğu süre içinde Edirne halkı ile birebir görüşmüş halkın sorunlarını dinlemiştir. Atatürk 25 Aralık 1930 günü Edirne'den ayrılır.  Dönüş yolunda ise varlığıyla ilçemiz Havsa'yı şereflendirir. 
    Ulu Önderimizin Havsa' ya gelişi ilçede günler öncesinden başlayan bir heyecana yol açmıştır. Kışın soğuk günlerinin yaşandığı 25 Aralık 1930' da tüm Havsa Halkı O' nu görebilmek, duygularını paylaşabilmek umuduyla yollara çıkmışlar ve Atamızın Havsa' ya gelişini heyecanla beklemişlerdir. ilçemizde bulunduğu süre içerisinde halkla sohbet eder ve halkın sıkıntılarını dinler. Yine 25 Aralık günü Havsa' dan ayrılır.
    Bir liderin değeri geride bıraktıkları ile ölçülür. Hiç şüphe yok ki Atatürk dünyanın en büyük liderlerinden biridir. Tarihin her sayfasına acı ve şanlı hatıraların altın harflerle kazındığı bir mirasın sahibi Yüce Milletimiz, kendini milletine adayan liderini hiçbir zaman unutmayacaktır. O'nun gösterdiği yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.
    Bu duygu ve düşüncelerle Atamızı, Havsa'ya Cumhurbaşkanı olarak gelişinin 89. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla  anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.