Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanım Değerlendirme Sınavı ilçemizde Uygulandı

Edirne il Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği yerel hedefler doğrultusunda akademik başarının artırılması için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 8. sınıf öğrencilerine Liselere Giriş Sınavı'na yönelik ve 12. sınıf öğrencilerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na yönelik kazanım ve değerlendirme sınavı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Kazanım Değerlendirme Sınavı ilçemizde Uygulandı

Nilay YILMAZ

    ilçemizde bu yıl  LGS sınavına girecek  8'nci sınıfta okuyan 215 öğrencimize ve YKS sınavına girecek 12'nci sınıfta okuyan 98 öğrencimize yönelik kazanım değerlendirme ve izleme sınav takvimi 29 Kasım 2019 Cuma günü başladı. 
    2023 Eğitim Vizyonu Eğitimde Başarının Arttırılması çalışmaları kapsamında, Edirne Merkez ve 8 ilçede 8. sınıf öğrencilerine Liselere Giriş Sınavı'na yönelik ve 12. sınıf öğrencilerine yapılan Kazanım Değerlendirme ve izleme Sınavları sonucunda her öğrenciye bir kazanım karnesi verilecek. 
    Böylece öğrenciler, öğretmenler ve veliler  yapılan sınavlarla eksikleri görerek öğrencilerin akademik gelişimlerini yakından izleyerek Eğitim ve Öğretim süreçlerini planlamalarına katkı sağlama imkanı bulacaklar. 
    Sınavlar 2019-2020 eğitim öğretim yılı içinde il genelinde yapılacak olup, her iki dönemde 8.sınıflar için 4, 12.sınıflar için de 1 TYT ve 3 TYT + AYT olmak üzere 8 izleme ve değerlendirme sınavı gerçekleştirilecek. 12. sınıflarda sınav TYT+AYT şeklinde olacağından, sınavlar bir gün ara ile uygulanacak. 
    BatıEkspres Gazetesi olarak bu yıl Liselere Giriş Sınavı'na sınava girecek 8'nci sınıf öğrencilerimize ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek 12'nci sınıf öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.