Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu Devir Bedelini Ödeyecek Esnaf Elin Parmaklarını Geçmez”

iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş, “belediye meclisimizin esnaftan işkaliye isteme haklarıdır ama devir bedeli diye bir şey çıkardılar.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Bu Devir Bedelini Ödeyecek Esnaf Elin Parmaklarını Geçmez”

Nilay YILMAZ

    iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “Pazar yerindeki dükkanlar esnafa bir protokol karşılığında verildi. Neydi bu protokol, dükkanların bir başkasına devredilemez. Ve bir başkasına kiraya veremezsin bu protokol belediye arşivinde mutlaka vardır. Bir resmi kurum tarafından kazanılmış haktır, ve kazanılmış hak gayrimeşru kullanılmadıkça geriye alınamaz diye biliyoruz.  Şimdiki belediye meclisimizin esnaftan işkaliye isteme haklarıdır, ondada devletin açıkladığı enflasyon oranı %9 belediyenin istediği %33 dükkan sahipleri buna razıyız derken üstüne üstlük birde devir bedeli diye bir şey çıkardılar. Ben dükkanımı hiç devir etmeyi düşünmüyorsam benim paramı niye belediye kullansın. 
    Bir başka konu bu devir bedelini ödeyecek esnaf elin parmaklarını geçmez. Ayrıca zaten esnaf kabzımaldan vadeli alıp satıyor sonra kabzımala ödüyor. Belediye bizim sırtımızdan mı Pazar yerini kapayacak. Biz niçin AK Partiye oy verdik devletin imkanlarından daha fazla yararlanalım diye, bu durumda keşke vermeseydik diyorlar. Çevre ilçelerde pazar yeri işgaliye bedeli Edirne'de 5 TL Çorluda metresi 2,5 TL karar verilirken bunlarda göz önüne alınmalı. Masraflarını dahi zor çıkaran pazarcı esnafına bu kadar yüklenilmesi adil değil.
    Esnaf odamız neden bu kadar sessiz, görevi bize yardımcı olmak değimli diyorlar. Bu yanlıştan acilen dönülmesi ve sa-dece işgaliye bedeline dönülmesi esnafımızın talebidir. Unutulmamalı bir atasözü vardır alma mazlumun ahını çıkar ahesli ahesli. iyi Parti olarak Pazar yerinin üstünün kapatılmasına tarafız ancak tartışarak ve yukarıda sıraladığımız iddialar göz önünde bulundurulmak kaydıyla.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.