Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahmet Ayı Ramazan-2

ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta Mübarek Ramazan Ayı süresince gazetemize yaptığı yazılı açıklamalar ile okuyucularımızı bilgilendirmeye devam etmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2017 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Rahmet Ayı Ramazan-2

Sertkan YILMAZ

    ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta Ramazan Ayı ile ilgili olarak gazetemize yaptığı yazılı açıklamada,”
3-Oruç,Merhamet Duygularını Geliştirir
    Hayatında açlık nedir bilmeyen varlıklı bir insan, yoksulların çektiği açlık ve sıkıntıyı gereği gibi anlayabilir mi? Onların çektiği ıstırabı yüreğinde duyabilir mi? Elbette ki gereği gibi duyamaz. Fakat bu insan, oruç tutarsa, açlığın ne olduğunu bizzat tatmış olur. Kalbinde açlık ve sıkıntı çeken insanlara karşı merhamet duyguları gelişir.
4- Oruç,Sağlığı Korur.
    Peygamber efendimiz, “oruç tutunuz, sıhhat bulursunuz” buyurmuştur. Fransız profesörü Pierre Moulin şunları söyler: “islam dünyasının en yararlı kurumlarından biri oruçtur. Oruç, bedenin hem fiziksel, hem ruhsal dinlenişidir. Dokuları temizler, birikmiş toksinleri, zehirleri atar. Müslümanlar böylece her yıl bir ay bedenlerini dinlendirirler.Hıristiyan dininde orucun bulunmaması büyük bir kayıptır.
5- Oruç,Nimetlerin Kıymetini Öğretir.
    insan, elinde olan nimetlerin kıymetini ancak bunları kaybedince anlar. Fakat iş işten geçtiği için bunun bir yararı olmaz. Oruç tutmakla bir süre nimetlerden uzak kalan insanın gözünde bu nimetlerin değeri daha iyi anlaşılır.
Bu anlayış insana, onları daha iyi korumasını ve nimetleri kendisine veren Allah'a daha çok şükretmesini öğretir. Nimetlere şükür ise onların çoğalmasına vesile olur.Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor. “Andolsun, şükrederseniz elbette (nimetimi) artırırım.14/ibrahim ,7.
6- Oruç, insana Sabırlı Olmayı Öğretir.
    “Oruç sabrın yarısıdır” diye söyleyen Peygamberimiz; sabrın hayatımızdaki yerine dikkat çekmektedir. Hayatın doğal akışı içinde sabretmemiz gereken o kadar olayla karşılaşıyoruz ki Oruç sayesinde sabretmeyi öğreniyoruz desek abartmış olmayız. Bazen eldeki imkanlar müsaade ettiği halde yasak yüzünden o nimetlere ulaşamama, nimetleri elde etme isteğine karşı durma, sabretme. Bazen de nimetlerin elimizden alınması karşısında sabretmeyi de yine Oruç sayesinde öğreniyoruz. Bir kıtlık veya afet sonucu nimetlerin elimizden gitmesi durumunda göstermemiz gereken sabrı da Oruç sayesinde öğreniyoruz.
    Özetle şunu söyleyebiliriz; CenabıAllah'ın her bir emrinde değişik hikmetler ve güzellikler vardır. insanoğlunun zararına bir işi Allah emretmez. Yukarıdan beri saydığımız veya sayamadığımız bir çok faydası olan Oruç nefis terbiyesi hususunda bilebildiğimiz en etkili yöntemdir. Bütün dinlerde emredilen Oruç, bu saydığımız faydalarının olması yanında,sadece ve sadece Allah rızasını elde etmek için yapılan bir ibadet olmalıdır. Sadece Allah'ın rızasını hedeflemeyen ibadetlerin kula getirisi de olmaz. Onun için sadece külfet olur.   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.