Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Öğretmenler günü ilçemizde 24 Kasım 2019 Pazar günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2019 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Aynil iPEK GÜLER

     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e öğretmenlik ünvanının verildiği 24 Kasım tarihinin 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutladığımız bu anlamlı günün kutlamaları Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milli Eğitimine emeği geçmiş edebiyete intikal eden ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz için Sokollu Camii'nde 22 Kasım 2019 Cuma günü Saat 12.15'te mevlidi şerif okutuldu.
    Kutlamalar 24 Kasım 2019 Pazar günü saat 10:00'da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başladı.
    Etkinlikler Kapsamında 24 Kasım 2019 Pazar günü saat 10.15'te Şehit Öğretmen Mehmet Birol'un Arpaç Köyü'ndeki kabri ziyaret edildi.
    Kutlama programı saat 11:00'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonun'da Saygı Duruşu ve istiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.
    Programa ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Ömer Çıngı, ilçemiz Emniyet Müdürü Fatih Nazif Özbay, ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Siyasi Partilerin ve  Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, vatandaşlar, öğretmenler, öğrencilerin  katılımları vardı.
    Programda Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Öğretmenler Günü mesajı okundu. En genç Öğretmen adına, Atatürk Ortaokulu Öğretmeni Feyza Kurt günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.
    Feyza Kurt yaptığı konuşmasında; "Sayın Kaymakamım,  Sayın Belediye Başkanım , Sayın Protokol Üyeleri, tecrübelerine her zaman ihtiyaç duyduğum saygı değer öğretmen büyüklerim, değerli misafirler ve sevgili öğrenciler…
    Öğretmeninin toplumdaki yerinin ve öneminin belirtildiği, emekli öğretmenlerin saygı ile anıldığı, ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde de mesleğin yüceliği bilincinin uyandırıldığı bu özel günümüz 24 kasım öğretmenler günümüz kutlu olsun.
    Meslekteki dördüncü yılımın bitip, beşinci yılımın başladığı bu öğretmenler gününde ilçenin en genç öğretmeni konuşmasının bana verilmesinin mutluluğu ve heyecanı içindeyim.
    Göreve başlamadan önce öğretmenliği herkes gibi bir meslek olarak algılamaktayım. Ama geride bıraktığım 4 yılın bana çok iyi öğrettiği bir şey var. Öğretmenlik meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır. Hayatını okula, öğrenciye adamaktır. Öğrenci başarılı olduğu zaman mutlu başarısız olduğu zaman mutsuz olmaktır. Model olmaktır; attığın her adımda ben öğretmenim diyerek topluma örnek davranışlar sergilemektir. Öğretmenlik aslında bir sanattır ve bu sanatın adı topluma yön verme sanatıdır. Peki bu kadar mı? Tabi ki hayır. Bunun yanında öğretmenler sorunun değil çözümün parçası olur dolayısıyla tecrübeli öğretmenler  bizim gibi  yeni öğretmenlere davranışlarıyla, tecrübeleriyle yol gösterici olurlar.
    Son olarak da yeni öğretmenlerden bahsetmek istiyorum. Yeni öğretmen modeli aynı zamanda bir Mustafa Kemal modelidir. Yüzyıllardan beri süregelen yanlışlıklar karşısında bile onun gibi dimdik durabilmenin hikâyesidir. Onun dün kara tahta başında başlatığı eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında devam ettirebilme şuurunda olmaktır. Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünü okuduğunda sınıfta bir öğrenciyi değil topyekün bir milleti eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir.
    Bu vesileyle, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk'ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü canı gönülden kutluyorum.”dedi.
    Program ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan'ın konuşmasıyla devam etti. Fidan yapmış olduğu konuşmasında; 
“Bir ışık, bir ışık daha, 
Gecelerin içindeki ejderlerle dövüşür 
Nice, istemeseler de, nice, önleseler de, 
Uyandırır toplumunu 
iyiye, doğruya, güzele öğretmen…
    Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol üyeleri ve çok değerli meslektaşlarım!
    Bu inanç ve güven duygularımla çalışanı ve emeklisi ile tüm Milli Eğitimin teminatı, ışığı, ümidi olan Öğretmenlerimizin "Öğretmenler Günü” nü kutluyor, aramızdan ebediyete ayrılan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet dilerken, en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum
    Atatürk 24 Kasım 1923 tarihinde Kütahya'da öğretmenlere ithafen şunları söylüyordu: “Memleketimizi ve milletimizi gerçek hedefe ve mutluluğa eriştirmek için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri milletin istikbalini yoğuran kültür ordusu. Bir millet kültür ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin sürekli netice vermesi ancak kültür varlığına bağlıdır.”
    Kıymetli meslektaşlarım, Atatürk'ün de dediği gibi bir ordunun kıymeti kumanda heyetinin kıymeti ile ölçülür. Siz öğretmenler, irfan ordusunun kumanda heyetisiniz. Dünya var olduğu sürece insanoğlunun cehaleti devam etmektedir. Cehaletle olan savaşımızda bizleri kurtaracak olan yalnızca sizlersiniz.
    Her biri ciğerparemiz olan evlatlarımızın eğitim ve öğretimini emanet ettiğimiz öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve eğitim camiamızın tüm mensuplarına çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu ağır sorumluluğu omuzlarımızda hissettiğimizde, öğrencilerimizin bakışlarındaki minnettarlığın ışıltısı yükümüzü hafifletir. Çünkü öğretmen, geleceği öğrencisinin gözünde görür, yüreğinde yaşar. Ne mutlu ki, insanlığın tüm çiçekleri bizim bahçemizde yetişir.
    Bu kadar şerefli bir mesleğin mensupları olan öğretmen arkadaşlarım, ağır bir yükün emanetçileri olduğunun farkındadır.
Unutmayalım ki; Hammaddemiz insandır ve hata yapma şansımız yoktur. 
    Sözlerimin sonuna doğru gelirken sizlere sunduğumuz programlara katkılarından dolayı kaymakamımız Sayın Neslihan Kısa hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum.
    Bu önemli gün dolayısıyla mesleğe yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor; 
    Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Şehit Öğretmen Mehmet Birol öğretmenimiz, geçtiğimiz yıl elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz Mehmet Vardar Müdürümüz olmak üzere tüm şehit olup ve ahirete intikal eden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor minnet ve şükranla anıyorum. Saygılarımla.”dedi.
    Emekli olan personele hizmet şeref belgesi verilerek, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül töreni gerçekleştirildi. 
    Devam eden program Cumhuriyet ilkokulu Şiir dinletisi, Şehit Öğretmenler Sunusu, Melahat Kilimci Ortaokulu Öğretmen Korosu ve ikramla sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.