Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizin Düşman işgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü

Havsa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıldönümü törenlerle kutlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizin Düşman işgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü

Aynil iPEK GÜLER

    ilçemizde kutlama törenleri 23 Kasım 2019 Cumartesi günü (yarın) saat 10:30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak.
    Saygı duruşuna müteakip istiklal Marşımız okunacak. Çelenk sunma töreninin ardından Kurt Bey, Sokollu Mehmet Paşa Camii bahçesinde ve ilçe mezarlığında bulunan şehitliklerin ziyareti gerçekleştirilecek.
    Saat 10:45'te ilçe merkezindeki tüm öğrencilerin Havsa Merkez Dört Yolda tören alanında hazır olmasıyla Saat 11:00'da başlayacak olan kutlama programı kurtuluş öncü birliklerinin kente girişini temsili olarak canlandırması ve kurtuluşu simgeleyen Türk kızının kurtarılması ile devam edecek.
    Bando eşliğinde saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından, Üç öğrenci Türk ordusunu temsil eden komutana ve protokole buket takdim edecek.
    ilçemiz Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından halkın ve öğrencilerin bayramının kutlanmasıyla devam edecek olan programda ilçemiz Belediye Başkanı Aydın Balkan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşması yapılacak.
    Programa katılan vekillerimizin selamlama konuşmalarının ardından Kur-tuluş kutlamaları dolayısıyla mesaj gönderenlerin isimleri okunacaktır.
    Atatürk Ortaokulundan iki öğrencinin şiir okunmasının ardından Halk Oyunları ekipleri gösterilerini yapacaktır. 
    Kurtuluş Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen kültürel ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam edecek.
    Mehteran ekibinin gösterilerinin ardından program Sivil toplum kuruluşları, dernekler, Havsa Belediyesi ekipmanları kortej geçişi ile sona erecektir.
    Tüm halkın katılımıyla 23 Kasım 2019 Cumartesi günü akşamı Saat: 19:00'da Atatürk Ortaokulu önünden başlanarak Fatih Caddesi güzergahında kurtuluş yürüyüşü yapılacaktır.
Hasköy’ün Kurtuluşu Havsa ile aynı gün kutlanacak.
Hasköy’ün 97.Kurtuluş yıldönümü törenleri de 23 Kasım 2019 Cumartesi günü Saat: 14.00'da başlayacak.
    Batı Ekspres ailesi olarak ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bu özel günde başta Büyük Önder Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm hemşehrilerimizin Kurtuluş Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.