Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaf Kefalet Kredisi Faiz Oranları Düştü

Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas kooperatif aracılığı ile esnafa verilen krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranının yüzde 6'ya düştüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2019 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Esnaf Kefalet Kredisi Faiz Oranları Düştü

Nilay YILMAZ

    Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Elmas konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere 14-18 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Semineri ve istişare Toplantısında, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan tarafından T. Halk Bankası kaynaklarından kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan kredilerin azami vadelerinin 4 yıldan 5 yıla çıkarılacağı, 1 ve 3 aylık olan kredi geri ödeme dönemlerinin yanında 6 aylık ödeme döneminin de getirileceği ayrıca, %2 oranında alınan Banka Komisyonunun 100.000 TL'ye kadar olan kredilerde %0, 100.000 TL'nin üzerindeki kredilerde ise %1 olacağı müjdesi verilmişti.
    Esnaf ve sanatkarlarımız lehine bu olumlu gelişmelerin ardından T.C.Hazine ve Maliye Bakanlığı ve T. Halk Bankası ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan kredilerin faiz oranları 2 puan düşürülerek, 04.11.2019 tarihinden itibaren kullandırılacak tüm kredi türleri ve vadelerde %6 olarak belirlenmiştir. Öte yandan Banka Komisyon oranı ise 04.11.2019 tarihinden itibaren kullandırılacak tüm kredi türlerinde %1 olarak uygulanacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.