Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm Acil Çağrılar 112’de Toplandı

Vatandaşlarımızın acil bir durum karşısında yaşadıkları panik ve telaş ile arayacakları acil çağrı numaralarını karıştırmalarını önleyerek daha etkin ve hızlı hizmet vermek için Sağlık, Polis, Jandarma, itfaiye, 112 Acil Çağrı Merkezinden hizmet vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2019 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2019 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Tüm Acil Çağrılar 112’de Toplandı

Sertkan YILMAZ

    Konu ile ilgili olarak ilçemiz Jandarma Komutanlığından gazetemize yapılan açıklamada;” Olay anında vatandaşlarımızın yaşadıkları panik ve korku ile numaraları karıştırmalarını önlemek ve daha hızlı kendilerine ulaşabilmek için Sağlık, Polis, Jandarma, itfaiye, 112 Acil Çağrı Merkezinden hizmet vermeye başladı.
    Vatandaşlarımız acil durumlarda aradıkları 155 Polis imdat, 110 Yangın ihbar, 156 Jandarma imdat ve 112 Acil sağlık Hizmetleri numaraları yerine; Tek Acil Çağrı Numarası olan 112'yi arayarak  ulaşabiliyorlar. Böylelikle akıllarında birçok numara tutmalarına gerek kalmıyor.112 Acil Çağrı Merkezine gelen acil çağrılar çağrı alıcılar tarafından ilgili kurumlara aktarılarak kurumlarca çok kısa bir süre içerisinde ekipler olay yerine sevk ediliyor.
    Vatandaşlarımızın kendilerinin de acil bir durum içinde olabileceğini düşünerek  112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri gerekmektedir.
    Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.