Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Havsa’mız ve Edirne’miz için Tarihe Tanıklık Ettik”

Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluşan Hızlı Tren Projesinin Çerkezköy-Kapıkule kesimi inşasının temel atma töreni 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Havsa'da atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2019 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2019 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Havsa’mız ve Edirne’miz için Tarihe Tanıklık Ettik”

Nilay YILMAZ

    Geçtiğimiz Çarşamba günü Havsa' mız ve Edirne'miz için tarihe tanıklık ettik diyen ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “Kapıkule - Halkalı Tren Yolu Projesinin temeli 25 Eylül 2019 Çarşamba günü Havsa'da atıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü Havsa' mız ve Edirne'miz için tarihe tanıklık ettik. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı sadece bir demiryolu projesi değil. Kıtaları, kültürleri, medeniyetleri kavuşturan büyük bir proje. Demir ipekyolu da denilen demiryolunun bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine katkısının çok büyük olacağını düşünüyorum.Böylesine büyük ve önemli bir projenin  hayata geçmesinde ilçemizin de yer almasından oldukça mutlu ve gururluyuz. 
    Proje Halkalı-Ispartakule, Isparta-kule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluşmaktadır. Çerkez-köy-Kapıkule kesimi inşasının temel atma töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın  Mehmet Cahit Turhan ve Avrupa Birliği'nin Hareketlilik ve Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Violeta Bulc'un katılımlarıyla 25 Eylül Çarşamba günü Edirne'deki Tarihi Karaağaç Tren istasyonu'nda ilçemizdeki temel bölgesine canlı bağlantı yapılarak atıldı.Başta ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.