Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Havsamız’a Hizmet için Çalışmaya Devam Etmekte Kararlıyız”

ilçemiz Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen “19.Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali “08 Eylül 2019 Pazar günü sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Havsamız’a Hizmet için Çalışmaya Devam Etmekte Kararlıyız”

Nilay YILMAZ

    05 Eylül 2019 Perşembe günü saat 17.00'da kortej yürüyüşü ile başlayan ve dört gün süren festival boyunca, vatandaşlarımızın katılımıyla etkinlikler ve programlar gerçekleştirildi. 06 Eylül 2019 Cuma gecesi  sahneye çıkan Buray katılımcıları adeta mest etti.
    Büyük bir coşku ve kalabalıkla ger-çekleşen festivalin ardından ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yapmış olduğu açıklamada, “Bu sene ilk festivalimizi gerçekleştirdik. Bu yılda ilçemize yakışır bir festival oldu.Vatandaşlarımız tarafından katılımın yüksek esnafımızın memnun, akşam konserlerimizden de halkımız memnun ve mutlu oldu.Halkımızla beraber bizlerde mutlu olduk.
    Bizim festivalimiz Tarım ve Hayvancılık Festivali. Bu anlamda da ilçemizi bu alanlarda geliştirmeli, çalışmalarımızı bu yönlerde yapmalıyız.Bizlerde  göreve geldiğimiz yaklaşık 5 aylık süre içerisinde, ilçemizde tarım ve hayvancılık alanında rekabet gücümüzü arttıracak iki önemli gelişme yaşadık; Tarım alanında ilçemiz, Edirne'de ipsala ve Edirne Merkez'in ardından Lisanslı Depoculuk faaliyetinin başladığı 3. ilçe oldu. Bu sayede ilçemiz çiftçisi ürettiği ürünü, Hükümetin belirlediği tavan fiyatı muhafaza ederek ve ürün kalitesine göre bunun üzeri çıkarak satma olanağı buldu. Bir sene boyunca yoğun emek harcadığı, deyim yerinde ise gözünün içine baktığı mahsülünden beklediği verimi almanın sevincini fiyat düşüşleri ile kaybetmedi. Lisanslı depoculuk, fiyat istikrarı açısından çiftçimiz için önemli bir destek sağladı.
    Hayvancılık alanında ise, bildiğiniz gibi ilçemiz hayvan hareketi açısından bölgemizin en büyük hayvan pazarına sahip ilçesidir. Edirne il Özel idaresi ve Belediyemiz arasında Havsa Hayvan Pazarımız'ın Moder-nizasyonu için protokol imzalanmıştır.Bu protokol kapsamında Hayvan Pazarımız'ın padok alanının yenilenmesi ve üzerinin kapatılması ile bir taraftan pazara gelen hayvanların daha sağlıklı bir ortamda el değiştirmesi sağlanacak, diğer taraftan pazarın büyümesi, üreticimizin hayvanını hakettiği fiyattan satabilmesine imkan verecektir.    
    Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz ilçemiz Festivali, bu gibi projelerin hayata geçmesi ile daha bir anlam kazanmakta, bizlere ilçemiz tarım ve hayvancılığına destek olma imkanı sağlamaktadır. Tarım ve Hayvancılık konulu festivalimizin temel ögesi olan çiftçilerimizin ve çifçilik kaynaklı ilçe ekonomimizin canlanması; festivalimize olan ilgi, katılım ve desteği de her geçen yıl arttıracaktır. Bizler ilçemizin tarihi ve kültürel mirası, coğrafi konumu ve yetişmiş insan kaynağımızın zenginliği doğrultusunda, tarım ve hayvancılığımızın gelişmesi için çok açık bir ilçe olan Havsamız'a hizmet için çalışmaya devam etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğimiz Festivallerimiz ile de bu gelişime umuyorum ki hep birlikte şahit olacağız. Bu düşünceyle Bu yıl 19'uncusunu düzenlediğimiz Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'ni titiz bir çalışma sonucu gerçekleştirdik. Bu yılda sıkıntısız ve coşkulu bir festival geçirdik. Festivalimize ilimizden, çevre ilçelerden oldukça yoğun katılım oldu. Festivalimizin organizesinde fikirleriyle, emekleriyle ve maddi destekleriyle bizleri yanlız bırakmayan ilçemizdeki kurum ve kuruluşlarımıza, esnaf ve sanayicilerimize  belediye personelimize ve organizasyonlarda bizleri yalnız bırakmayan  ilçe halkımıza teşekkür ediyor, önümüzdeki yıl daha dolu dolu ve güzel bir festivalde  buluşmak dileğiyle, saygılarımızı sunuyoruz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.