Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlarımız Yılmadan 1,5 Yılda Kooperatifleştiler

ilk standlarını 03 Şubat 2018 Cumartesi günü Milli Egemenlik Parkın'da açan Havsalı kadınlarımız bugün artık kooperatifleşerek kendi yerlerinde kendi ürünlerini hem ilçemizde hemde ilçe dışına satışa başladılar.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Kadınlarımız Yılmadan 1,5 Yılda Kooperatifleştiler

Nilay YILMAZ

    ilçemizin üretici kadınları aile ekonomisine katkı sağlamak  amacıyla 03 Şubat 2018 Cumartesi günü Havsa Belediyesi önünde açtıkları stand ile bu yola çıktılar.
    Havsa'lı bayanlar evlerinde ürettikleri bir birinden değerli hamur işi yiyecekleri, çocuk yelekleri,lifler, çantalar oyuncak bebekler ve benzeri el örgüleri ürünleri halkın beğenisine sunarken aile ekonomilerine de katkı sağladılar.
    Her hafta cumartesi günü belediye önünde tezgah açarak ürettikleri ürünlerini sergileyerek ev bütçesine destek olan kadınlarımız 03 Eylül 2019 Salı günü  Edirne Ticaret ve Sanayii Odasında attıkları imzalar ile SS Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi  adını alarak artık tüm faaliyetlerini kooperatif bünyesinde yapacaklar.Her Cumartesi günü tezgahtan başladıkları satışlarla kadınlarımız yılmadan 1,5 yılda kooperatifleştiler.
ilçemiz Belediyesinden Kadınlarımıza Destek
    Her hafta cumartesi günü belediye önünde tezgah açarak başlayan ve sonrasında gerek aldıkları eğitimler gerekse SS Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi'ni kurarak yollarına daha kurumsal devam etmeyi başaran kadınlarımıza bir destekte ilçemiz Belediyesinden geldi.
    03 Eylül 2019 Salı günü yapılan Eylül ayı Belediye Meclis Toplantısında ilçemiz Belediyesi yazlık düğün salonunda bulunan binanın 2'nci katının S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi'ne tahsis edilmesine oy birliği ile karar verildi.Artık üretici kadınlarımız kendi yerlerinde kendi ürünlerini üreterek hem aile ekonomilerine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacaklar.
ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan yaptığı konuşmasında; “2019  Eylül ayı meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımızda yeni kurulan S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi kurucu Başkanı Hülya Tuncer ve yönetim kurulu da bizleri yalnız bırakmadı.Belediyemiz'e ait olan yazlık düğün salonunda bulunan binamızın 2. katını üretim yapmak üzere kendilerine tahsis etme kararı aldık. Mecliste aldığımız kararların ve yeni kurulan S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifimizin ilçemize hayırlı olmasını dileriz.”dedi.
    S.S. Havsa Kadın Girişimcileri Üretim ve işletme Kooperatifi kurucu Başkanı Hülya Tuncer; “Hep birlikte güzel işler yapacağımıza inanarak bu yola çıktık. Bugün geldiğimiz nokta bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor.Tüm Havsa kadınları için hayırlı olsun.Oluşumumuza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”dedi.
    BatıEkspres Gazetesi olarak üretici kadınlarımızı kutlar çıkmış oldukları bu yolda daha nice başarılar gerçekleştirmelerini dileriz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.