Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Eğitimden Sergi Açılışı

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2016-2017 yılı Kurs bitimi yıl sonu sergisi Halk Eğitim Müdürlüğü Bahçesinde 25 Mayıs 2017 Perşembe günü(dün) yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Halk Eğitimden Sergi Açılışı

Sertkan YILMAZ

    Kaymakamımız Yunus Ataman, Jan Böl Kom. J.Yüzbaşı Hasan Murat Çakar, ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin,ilçemiz Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş,ilçemiz Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan,daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşların katılımları vardı.
    Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından, Anneleriyle aile eğitimi kursuna katılan öğrencileri gösterilerini sundu. 
    Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aydın Avcı konuşmasında,”Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol Üyeleri ve Saygıdeğer misafirlerimiz merkezimiz tarafından açılmış olan bazı kurslarda üretilen ürünlerin sergilendiği sergimize hoş geldiniz diyor hepinizi saygı ile selamlıyorum.insanlarımızın kişisel gelişimlerini sağlamak, meslek edinme ve mesleğinde gelişme imkanları oluşturmak Halk eğitimlerin görevleri arasındadır. Ülkemizi daha üst sıralara taşımak için Beşikten Mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm insanlarımızın bu imkanlardan yararlanabilmeleri hedeflerden biri olarak ortaya konmuştur. Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranlarını arttırmak en azından Avrupa ortalamasını yakalamak Bakanlığımızın hedefi olmuştur. Bundan dolayı hangi kurum ve kuruluş tarafından düzenlenirse düzenlensin, her türlü kurs, seminer konferans ve kısa da olsa bilgilendirme toplantıları yapılıyorsa bunların hepsi hayat boyu öğrenme faaliyetidir ve bunlara katılan 25 ila 64 yaş arası herkes Türkiye istatistik Kurumu tarafından yapılan anketlerde sorulan “Son 4 hafta içinde herhangi bir kursa katıldınız mı?” sorusuna muhakkak evet diye cevap vermelidir.Halk Eğitim merkezi olarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı içinde bugün itibariyle çeşitli dallarda 62 adet kurs açılmış olup bu kurslara 415 erkek 814 kadın kursiyer olmak üzere toplam 1229 kişi katılmıştır. Kurslarımızın bazıları işkur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Orman ve Suişleri Müdürlüğü ve THK ile işbirliği halinde açılmıştır. Bu açılan kurslarımız sadece yetişkinlere yönelik açtığımız kurslar değil aynı zamanda okullarımızda Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında; spor alanında, ayrıca yabancı dil alanında ve model uçak yapımı gibi çeşitli kurslarımız açılmıştır. Talep olduğu taktirde yaz tatilinde de okullarımızda bu kapsamda değişik kurslar açılabilmektedir.2013 yılından itibaren Açık Ortaokul ve Açık Lise iş ve işlemleri merkezimiz tarafından yapılmaktadır. Tabi ki bizdeki açık lise ve açık ortaokul örgün eğitimin alternatifi değil tamamlayıcısı niteliğindedir. bundan dolayı amaç öğrencilerimizi örgün eğitim içinde tutmak olmalıdır. bu manada bizler daha çok örgün eğitim dışına çıkmış olan öğrencilerimize hizmet vermeyi arzu ediyoruz. Bakanlığımız tarafından oluşturulmuş olan hayat boyu öğrenme web sitemiz bulunmaktadır. vatandaşlarımız bu siteden hangi ilimizde olursa olsun kurs başvuruları yapabilirler ve işkur tarafından yayınlanan iş ilanlarına da ulaşabilirler.Kurslarımızın açılmasından bizlere her türlü desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımız Yunus Ataman ve ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Özkan Fidan olmak üzere tüm yetkililere, kurslarımızda görev alan tüm öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarıma ve davetimize icap edip sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan siz sayın misafirlerimize çok teşekkür ediyor; Saygılarımı sunuyorum.” dedi.
    Kursiyerler kurs bitirme belgelerini protokolden almalarının ardından sergi açılışı yapıldı.Sergiyi gezenler el emeği ürünlere hayran kalırken Öğretmenler yapılan işler konusunda Kaymakamımız  Yunus Ataman’ı bilgilendirdi.
    Sergi 2 gün süre ile ziyaretçilere açık olacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.