Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Festival Coşkusu Yaşandı

Bu yıl 19.'uncusu düzenlenen Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali 08 Eylül 2019 Pazar günü sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2019 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Festival Coşkusu Yaşandı

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin dışında ilçemizde sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de göz dolduruyor. 
    Her geçen yıl daha da gelişerek ilçemizde bayram coşkusu yaşatan ve 05 Eylül 2019 Perşembe günü Saat 17.00'de Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin 2'nci günü olan 06 Eylül 2019 Cuma günü Belediyemizde emeği geçen başkan ve çalışanları adına Sokollu Camii'nde mevlüt okutuldu. 
    Saat 15'00'da “Sağlıklı Beslenme” Konferansı” Ekol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Daloğlu tarafından düzenlendi.
    Saat:17.00'da 4. Yöresel Ev Yemekleri Yarışması gerçekleştirildi. Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen Yöresel Ev Yemekleri yarışması yemek, hamur işi ve tatlı olarak üç kategoride yapıldı.
    Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Cüneyt Şentürk ve Buray konseri öncesi ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan ve Belediye Meclis Üyeleri festivalimize katkıda bulunan kurum, kuruluş ve hemşehrilerimize teşekkür plaketi verdiler.
    Devamında Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Cüneyt Şentürk ve Buray ilçemiz halkına unutulmaz bir gece yaşattı.
    izleyenlere keyifli saatler yaşatan Buray’ı dinlemeye çok sayıda  havsalı, çevre il, ilçelerden  vatandaşlarımız katıldı.
    Konser süresince izleyiciler tüm şarkılara eşlik ederek Buray ile eğlenceli bir gece geçirdiler.
    Konser sonrasında Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gecenin anısına sanatçı Buray’a teşekkür çiçeği ve  plaketi verdi.
    07 Eylül 2019 Cumartesi saat 13.30'da Edirne Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan Sağlık Çadırında “Kan Bağışı Kampanyası” gerçekleştirildi.
    Sonrasında saat:13.30'de ilçemiz Milli Egemenlik Parkı'nda “Bölgemizde Kanola Yetiştiriciliği” başlığı altında konuşmacı Ziraat Mühendisi Ayhan Eren tarafından konferansı verildi. 
    Saat: 15.30'da Havsa Belediyesi Halk Oyunları Topluluklarının gösterilerinin ardından program Çocuk Şenliği ile devam etti.
    Saat: 19.00'da Veteranlar Gösteri Maçı Havsa Birlik Spor/Yeni Mahalle Spor arasında oynandı. Saat: 20.30'da Roman Müzik Topluluğu il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Havsalı’lara keyifli bir konser verdi. 
    Saat:21.30'da Şehit Engin Şahin Futbol Turnuvası Final maçı oynandı.
    08 Eylül 2019 Pazar günü festivalin 4. gününde Havsa Avcılar ve Atıcılar ihtisas Kulübü Derneğiyle ortak hazırlanan Askeri Atış Poligonunda (Kuzucu-Abalar Köyü arası) Tek Kurşun Atış Yarışması yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.