Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde Büyük Zaferin 97. Yılı Kutlandı

Türk Milletinin Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, yurdunu işgal eden işgal kuvvetlerine karşı verdiği ve mücadele sonrasında dünyaya altın harflerle yazdırdığı en büyük zaferin 97. yıldönümü, ilçemizde düzenlenen bir dizi törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2019 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2019 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde Büyük Zaferin 97. Yılı Kutlandı

Nilay YILMAZ

    ilçemizdeki tören 30 Ağustos 2019 Cuma günü Atatürk Anıtına çelenk sunulma-sıyla başladı. Gerçekleştirilen törene, ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Ömer Çıngı, ilçemiz Emniyet Müdürü Vekili Sercan Altınorak ,Gaziler, Daire Amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve şehit aileleri katıldı.
    Anıta çelenk sunumu'nun ardından saygı duruşunda bulunularak istiklal Marşı okundu.
    Sonrasında ilçe Jandarma Komutan-lığında görevli J.Asb.Üçvş. izzet Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 
    J.Asb. Üçvş. izzet Arslan yaptığı ko-nuşmada ; ”Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, Komutanım, Kıymetli Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz.
    Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kutsal va-tan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı, tüm imkansızlıklara rağmen; yüce milletimizin ve kahraman ordumuzun sarsılmaz azmi, yüksek irade gücü, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan büyük zaferin 97'ncı yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı i-çerisindeyiz.
    Büyük önder Atatürk'ün: Bir millet tarafından tamamen benimsenen bir fikrin, ne kadar güçlü ve ne kadar zinde bir kuvvet olduğunun en güzel bir misali olarak kalacağını ifade ettiği ve bağımsızlık düşüncesinin sembolü haline gelen bu zaferle, aziz milletimiz; birlik ve beraberliğinden asla taviz vermeyeceğini, hürriyet ve istiklalinden hiçbir surette vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.
    26 Ağustos 1922 günü başlayan başkomutan meydan muharebesinin, yüce Atatürk'ün komutanlık ve liderlik dehasının ve millet-ordu bütünleşmesinin tezahürü olarak zaferle sonuçlanması,  bir yandan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına giden yolda önemli bir kilometre taşı olurken, diğer yandan dünyanın dört bir yanında esaret altında inleyen milletleri, bağımsızlık mücadelelerinde yürek-lendiren bir örnek teşkil etmiştir.
    Bugün, sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri, modern teknolojiye dayalı caydırıcı gücü, milli ve uluslararası görevlerde ortaya koyduğu başarılı çalışmaları, dünya barışına katkıları ve tüm bunları gerçekleştiren yüksek nitelikli ve eğitimli personeliyle, dünya ordularının saygı ve gıptayla takip ettiği önemli bir kuruluş haline gelen Türk silahlı kuvvetlerimiz, zaferlerle dolu 2225 yıllık şanlı mazisinden ve yüce milletimizin sevgisinden ve desteğinden aldığı güçle, daha da güçlü bir ordu olmak ve kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirebilmek için aynı azim, inanç ve kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.
    Bu tarihi gün vesilesiyle; büyük bir coşkuyla kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ebedi başkomutanımız gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar, kaza-nımlarının korunması için verilen mücadelelerde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, mukaddes hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”dedi
    Anıttaki tören Havsa Atatürk Ortaokulu öğrencisi Gökçen Akman tarafından şiir okunmasıyla sona erdi. Sonrasında Sokollu Mehmed Paşa Camii ve ilçe Mezarlığındaki şehitlikler ziyaret edilerek çiçek bırakıldı ve ilçe Müftülüğünce Şehit mezarlığında dua okundu.
    ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.