Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde 19 Mayıs Coşkusu

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve fikirlerinin yaşatıldığı, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, gençlerimizin eğitim, disiplin, görev anlayışı ve azimlerinin sergilendiği Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde 19 Mayıs Coşkusu

Nilay YILMAZ

    98.yılını kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı 19 Mayıs 2017 Cuma günü saat 09.00'da Gençlik Hizmetleri Spor ilçe Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. 
    Çelenk Sunma Törenine müteakiben öğrenciler tarafından taşınan Türk Bayrağı, okulların bayrak ve flamaları, protokol, tüm okul ve kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler tarafından Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.
    ilçe stadyumunda devam eden tören saat 10.00'da Saygı duruşuna müteakip istiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. Yılı kutlamaları çerçevesinde ilçe stadyumundaki törene ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Jan Böl Kom. J. Yüzbaşı Hasan Murat Çakar, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, ilçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan,Daire Amirleri Siyasi Parti Başkanları ve Yöneticileri, Okul Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve halkın katılımı vardı. 
    Gençlik adına konuşmayı Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gülşah Çakar yaptı. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi Şahika Erkurt Anadolu Lisesi öğrencisi Berat Uğur tarafından okunarak Gençliğin Ata'ya cevabı Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Yel'in yönetiminde tüm öğrencilerce söylendi. Gençlik Marşı'nın tüm öğrenciler tarafından okunmasına müteakip bayram öncesi gerçekleştirilen sportif ve kültürel müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Ardından Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gülcan Ölmez şiir okudu. Sonrasında okullar arası halat çekme ve okullar arası parkur yarışmasından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Şahika Erkurt Anadolu Lisesi öğrencisi Gülçin Adalı'nın şiir okuması ile devam eden program kapsamında Kız ve erkek  kategorilerinde 100 metre koşuları yapıldı. Devamında Halk oyunları ekibi tarafından gösteri yapılarak Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen kültürel ve sportif müsabakalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol tarafından verildi.
     Öğrencilerin gerçekleştirdiği eşli jimnastik gösterilerinin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Gençlik Marşı'nın tüm öğrencilerin katılımı ile söylenmesi ile sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.