Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Bayramı Daha Geride Bıraktık

islam aleminin dini bayramlarından biri olan Kurban Bayramını idrakle şereflendirdik.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Bir Bayramı Daha Geride Bıraktık

Nilay YILMAZ

    ilçemizde birlik ve beraberliğin yoğun olarak yaşandığı acısıyla tatlısıyla bir bayramı daha geride bıraktık.
    Birlik ve beraberliğin yaşandığı, insanların yaptıkları ziyaretlerle özlem giderdiği Kurban Bayramı ilçemizde sakin ve huzurlu geçti. Akraba ziyaretlerine giden ve bayramı örf ve adetlerine göre yaşayan vatandaşlar bayram boyunca olumsuz durum ile karşı karşıya kalmadılar. Havanın bayram süresi boyunca güneşli ve sıcak olması bayramın daha güzel yaşanmasına vesile oldu.
ilçemizde Bayramlaşma
    11 Ağustos 2019 Pazar günü başlayan ve dört gün süren Kurban Bayramı 14 Ağustos 2019 Çarşamba günü sona erdi. 
    ilçemizde bayramlaşma 09 Ağustos 2019 Cuma günü Saat 15.00'da Milli Egemenlik Parkı'nda yapıldı.
    Milli Egemenlik Parkı'ndaki bayramlaşmaya ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jandarma Komutanı Ömer Çıngı, ilçemiz Emniyet Müdürü Vekili Sercan Altınorak, Daire Amirleri, Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Belediye ve il Genel Meclis üyeleri, mahalle, köy muhtarlarının katılımları vardı.
    ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa burada yaptığı konuşmasında, “Sevgi, saygı ve paylaşma duygularının doruğa ulaştığı Kurban Bayramına erişmenin mutluluğunu yaşamaktayız. 
    Bu vesile ile Kurban Bayramının, güzel Havsamı'za Serhat Şehri Edirne'mize, milletimize ve tüm islam alemine hayır ve mutluluk getirmesini dilerken, tüm mesai arkadaşlarımın ve bütün Havsa'lı hemşerilerimin, aileleri ile birlikte, sağlıklı mutlu ve huzurlu bir Kurban  Bayramı geçirmeleri temennisiyle; bayramınızı kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.
    ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa daha sonra Milli Egemenlik Parkında vatandaşlar ve çocuklarla bayramlaştı ve sohbet etti.
Mezarlık Ziyareti
    Bayram nedeniyle vatandaşlar mezarlığa akın etti. Eş dost akraba ve yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar Arefe ve Bayramın 1. günü mezarlıkta yoğun kalabalığa neden oldular. Ziyaretlerde eskiler yadedilirken duygu dolu anlar yaşandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.