Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Atatürk Ortaokulu'nda Tübitak Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği Yapıldı

ilçemiz Atatürk Ortaokulunda 4006 TÜBiTAK Bilim Fuarı ve ilçenin tüm ortaokullarının katılımı ile Bilim Şenliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Atatürk Ortaokulu'nda Tübitak Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği Yapıldı

Nilay YILMAZ

    Atatürk Ortaokulu'nun başvuru sonucu kabul edilen 4006 Tübitak Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği 17 Mayıs 2017 Çarşamba  günü saat 10.30'da ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, Jan Böl Kom. J. Yüzbaşı Hasan Murat Çakar, ilçemiz Belediye Başkan Vekili Tufan Baş, ilçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş,  ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve velilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
    Açılışta konuşan Atatürk Ortaokulu Müdürü Yusuf Fidan yaptığı konuşmasında,“TÜBiTAK 'IN desteğiyle düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin gururu içindeyiz. 
    Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, sorgulayan bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme organizasyonlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin  bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.
    Bu amaç doğtultusunda  biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda öğrencilerimiz, danışman öğretmenleri nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz.
    Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.
    Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara , öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.
    Konuşmaların ardından ilçemiz Belediyesi Halk Oyunları Minikler grubunun gösterisi, Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Ramazan Aslan'ın şarkı söylemesi,  Anasınıfı öğrencilerinin gösterisi, ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin Müzik Korosu ve ile açılış sona erdi. 
    Protokol Üyeleri açılışın ardından bilim şenliğindeki stantları tek tek gezdiler ve projeleri hazırlayan öğrencilerden bilgi aldılar. Bilim sergisi 18 Mayıs 2017 Perşembe günü sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.