Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı

FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız tüm Türkiye'yle aynı anda ilçemizde de anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2019 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2019 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde 15 Temmuz Coşkusu Yaşandı

Nilay YILMAZ

   Havsa Belediyesi Yazlık Düğün Salonda ki programda Türk bayraklarıyla halkın demokrasi zaferi bir kez daha hafızalarda canlanırken, 15 Temmuz'un 3'ncü yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de halkın yoğun katılımıyla anıldı.
    ilçemiz Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programa, ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçe Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçemiz Jan. Kom. Ömer Çıngı, ilçemiz Emniyet Müdür Vekili Sezai Hızal, il Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçe, köy muhtarları ve vatandaşların katılımı vardı.
    ilçemizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü yapılan program Saat:21.15 ‘te ilçemiz Hükümet Konağı önünde toplanılarak tören alanına demokrasi yürüyüşünün gerçekleşmesi ile başladı.
    Havsa Belediyesi Yazlık Düğün Salonu’nda Saat 21.30'da Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan konuşmasını yaptı.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan yaptığı konuşmasında, “Öncellikle sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Sözlerime başlarken dün gece Hakkari kırsalında yine hain bir saldırı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum.
Bugün üçüncü yılını andığımız 15 Temmuz saldırısı ve darbe girişimi, uzun ve şanlı tarihimizde eşi benzeri olmayan bir ihanet olayıdır.
    Zira, bu hain darbe girişimi, Türk Devletinin temellerini hedef almış ve varlığına kastetmiştir. 
    Bugün burada, 15 Temmuz günü, Türkiye için, Demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz için, milli birlik ve bütünlüğümüz için, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için, varlığımızın ve mevcudiyetimizin bekası için kendilerini feda eden kahraman şehitlerimizi ve yaralanan gazilerimizi anmak, onların hatıralarını yaşatmak, onlara minnettarlığımızı ifade etmek için toplanmış bulunuyoruz. 
    Hiçbir zafer altın tepside sunulmaz, bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilemez. Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin ardında azim, cesaret ve kararlılık vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal Harbi'ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz'da Türkiye'nin tüm şehirlerinde adeta kol gezmiştir. 
    15 Temmuz zaferi, tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin onurudur. 
    Şüphesiz ki Milletimizin bu cesareti ve iradesine sahip çıkma kararlılığı her türlü takdirin üzerindedir. Aziz Milletimiz bu duyarlılığıyla saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde hareket ederek tarihimizin gurur dolu en önemli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir.
    15 Temmuz 2016, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Aynı gece Türkiye'nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyanmışlardır.
    Bu acıları yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki bu coğrafyada var olabilmenin, güçlü ve müreffeh olabilmenin temel şartı; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır.
    Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazi ve şehitlerimize minnet duygularımı sunuyorum. Tekrar 15 Temmuzların yaşanmaması temennisiyle, şahsım ve ilçem adına sizlere 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
    ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa yaptığı konuşmasında, “Sayın Belediye Başkanım, değerli mesai arkadaşlarım ve kıymetli Havsalı hemşerilerim,
    15 Temmuz 2016 gecesi yani bundan tam 3 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti hain kalkışma girişimi ile karşı karşıya kalmıştır.Fetullahçı terör örgütüne dahil olmuş, Devletimizin içerisinde uzun yıllardır örgütlenmiş ve geldikleri noktada kendilerini Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı koyacak güçte zannederek, yıllardır üzerinde huzurla güvenle yaşadıkları, ekmeğini yedikleri devlete karşı hain bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.
    Bu hain darbe girişimi Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçlamaktaydı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, Başkanlık makamını, istihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kalınmıştır.
    Bu hain darbe girişimi sadece devlete değil, milletimizin iradesine  de yapıl-mıştır. Bu darbe girişimi milletimizin temel hak ve özgürlüklerini ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtülmüştür. Bu kalkışma girişimine alet olanlar, ülkesini müdafaa etmek için elinde bayrağı, göğsünde vatan aşkı ve imanı ile yollara dökülmüş aziz Türk Milleti ile karşılaşmışlardır. Tankların, tüfeklerin, uçakların karşısında elindeki tek silahı bayrağı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu hain örgütün başındakilere, üyelerine, dış destekçilere tarihi nitelikte bir ders vermiştir.

    Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünün sağlanmasında, ülkemize yönelik olarak yapılabilecek saldırılarda ülke savunmasının gerçekleştirilmesinde kullanılması amacıyla kendisine emanet edilmiş silahları, tankları, uçakları düşmana değil kendi milletine çevirmiş hainler milletimizin korkusuzca göstermiş oldukları savunma ile karşılaşmışlardır.Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve bölünmezliğine kasteden hain darbe girişimcileri, canını hiçe sayan, gözünü kırpmadan çocuklarını ve eşini geride bırakıp ülke savunmasına koşan kadın ve erkek vatan sevdalıları karşısında, annesinin babasının hayatları boyunca zarar gelmesin diye koruyup kolladığı ancak mevzu vatan olunca evlerinde  tutamadıkları genç yiğitler karşısında başarısız olmuşlardır.
    Bu darbe girişiminde milletimizin tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme  konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz tıpkı 720 yıl önce Söğüt'te , 566 yıl önce istanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı tarih boyunca ne cevap vermişse ,15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir.
    15 Temmuz milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır.Bu meydan okumayı sadece şu veya bu kesim değil, milletimizin tamamı yapmıştır. Tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu hain darbe girişimini düzenleyenlerin oyunları boşa çıkarılmıştır.Ve  bizler biliyoruz ki bundan sonra yapılacak planlarda bozulmaya mahkumdur.
    Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum.15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günümüz kutlu olsun. Hayırlı geceler.”dedi.
    15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, 15 Temmuz videolarının sinevizyon aracılığıyla halka sunulmasının ardından Kuran-ı Kerim okundu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı konuşmaları izlendi.
    Camiilerden Sela  ve şehitler için dua okunmasının ardından alandan ayrılmayan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar demokrasi nöbeti tuttu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.