Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Buğday Bu Sene Çiftçinin Yüzünü Güldürdü”

Bu sene buğday verimleri oldukça yüksek. Bu yıl bölgemizde buğday verimleri neredeyse geçtiğimiz yılın iki katı düzeyinde.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2019 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2019 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Buğday Bu Sene Çiftçinin Yüzünü Güldürdü”

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Yolageldi Köyü'nde uzun yıllardır çiftçilik yapan iyi Parti Havsa ilçe Başkanı Hasan Aktaş 2019 yılı buğday hasadını değerlendirdi. 
    Aktaş gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu sene buğday verimleri oldukça yüksek. Buğday verimleri geçtiğimiz yılın neredeyse iki katı düzeyinde. iklim koşullarının iyi gitmesi, hazırlık ve ekimlerin  zamanında yapılmasıyla birlikte bu yıl çiftçimiz buğday da ortalamanın üzerinde bir verim elde etmiş olup bu da hepimizin yüzünü güldürmüştür.
    Yağmura ihtiyaç duyduğumuz Nisan, Mayıs  aylarında  yağan yağışlar buğday verimini olumlu yönde etkiledi.Özellikle 15 Nisandan sonra ürünün ihtiyacı olan yağışı alması dane dolgunluğunu ve buğdayda kaliteyi arttırdı.Alınan verimler de dekara 500-700 kg civarında oluşturdu. Çiftçilerimizin buğday hasadına başladığı dönemde de  sıkıntılar yaşanmadı. Buğday bu sene çiftçinin yüzünü güldürdü.Bu haftalarda  yağan yağışlar ayçiçeklerimize de yaradı.Tüm çiftçilerimize ka-zançlı, bol bir hasat sezonu dilerim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.