Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyeden Kaçak Su Kullanımlarına Denetim

ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan suyun daha tasarruflu kullanılmasını sağlamak amacıyla belediye olarak tedbirlerini artırdıklarını, içme suyunun kaçak olarak kullanılmasının önüne geçmek amacıyla geçtiğimiz haftalarda denetimlerin sıklaştırıldığını bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Belediyeden Kaçak Su Kullanımlarına Denetim

Nilay YILMAZ

    Belediye olarak kaçak su kullanımı ile mücadeleye başladıklarını belirten ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, yaptığı açıklamada;”Belediye olarak kaçak su kullanımı ile mücadeleye başladık.Suyun daha tasarruflu kullanılmasını sağlamak, suyun kaçak olarak kullanılmasının önüne geçmek amacıyla denetimlerimizi sıkılaştırdık. 
    Biliyoruz ki su hayattır. Yer altı su seviyemiz gittikçe düşmektedir.10-15 sene önce ortalama 80-100 metre seviyelerinden gelen su günümüzde 160-180 metre aralığından çekilebiliyor. Buda bize göstermektedir ki yaşamla eş anlamlı kullanılan suyun daha dikkatli kullanılması gerekmektedir.
    Su sadece bugünümüz için değil geleceğimiz içinde önemli olduğundan suyun daha tasarruflu kullanılmasını sağlamak amacıyla belediyemizde su aboneliği bulunmadan, kaçak su kullandığı tespit edilenler hakkında 15 Temmuz 2019 Pazartesi gününden itibaren 1500 TL idari para cezası uygulanacağı, bu nedenle aboneliği bulunmayan kullanıcıların en geç 15 Temmuz 2019 Pazartesi gününe kadar aboneliklerini yaptırmaları gerekmektedir.     
    Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz ancak faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımızın da hakkını korumak zorundayız. Bizler cezaları uygulamak istemiyoruz. Su saatlerini bağlatmayan vatandaşlarımızı 15 Temmuz 2019 tarihine kadar su saatlerini taktırmaya davet ediyoruz  .”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.