Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Uzel Ayçiçek Ürününü Değerlendirdi

Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel Ayçiçek ürünü ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 07:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
 Başkan Uzel Ayçiçek Ürününü Değerlendirdi

Nilay YILMAZ

    Havsa Ziraat Odası Başkanı Bülent Uzel gazetemize yaptığı açıklamada; “Sıkıntılı başlayan Ayçiçek sezonu yağışların zamanında düşmesi ile istenilen seviyelere ulaştı.
    Erken ekimler ve toprak sıcaklığının ihtiyaç duyulan derecelerin altında olması ayçiçeklerin topraktan çıkma sürelerinin uzamasıyla orantılı olarak birçok çeşitte Mildiyö(köse) hastalığına sebep oldu. Havsa da olduğu gibi Edirne'nin diğer ilçelerinde de binlerce dönüm araziyi çiftçimiz yeniden bozup ekmek durumunda kaldı ve ikinci bir masraf oluştu. Bu zor koşullar ile ilgili Edirne Ziraat odaları il koordinasyon kurulu gerekli kararların alınması için Tarım ve Orman Bakanlığı'na çiftçilerimiz adına başvuruda bulunmuş ve çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu belirtmiştir.
    Tüm bu zor şartlar sonrasında Ayçiçek tarımı toparlanmaya ve yağışların yaşanması ve sıcaklıkların bitkinin istediği seviyede olması yüzümüzü güldürdü. Her sene karşılaştığımız koşullara rağmen mesleğimizi yapmaya üretmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. 
    Tüm çiftçi dostlarıma bereketli bir sezon diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.