Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yavuz Kartal Bölgemizde Buğday Sezonunu Değerlendirdi

Havsa ilçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Kartal bölgemizde buğday sezonunu değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2019 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Yavuz Kartal Bölgemizde Buğday Sezonunu Değerlendirdi

Nilay YILMAZ

    Kartal gazetemize yaptığı açıkla-mada, “ilçemizde Çiftçi Kayıt Sistemine ka-yıtlı 3.287 çiftçimiz ve 371.000 da ekili alanımız bulunmaktadır. Ekilen ürünlerin başında 200.000 da ile buğday ve 130.000 da ile Ayçiçeği gelmektedir. 
    Bu yıl iklim koşullarının uygun gitmesi, gübreleme ve ilaç uygulamalarının da zamanında yapılmasıyla birlikte Buğday da ortalamanın üzerinde bir verim elde edilmiş bu da çiftçimizin yüzünü güldürmüştür.
    2018-2019 kış sezonunun ılıman geçmesi nedeniyle hububatın en önemli zararlısı olan Süne zararlısının sayısında artış yaşanmıştır. ilçe Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından iki grup halinde 4 periyotta yapılan çalışmalar neticesinde süne zararlısı miktarının ekonomik değer eşiği üzerinde çıkması münasebetiyle tüm köylerimizde hiç zaman kaybetmeden süne zararlısına karşı ilaçlama yapılması önerisinde bulunulmuş ve buğday verimlerinin ortalamanın üzerinde olduğu bu sezonda süne zararlısının buğdaya vereceği zarar asgariye indirilmeye çalışılarak ürün kalitesinin bozulmaması amaçlanmıştır.
    ilçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca 22 köyde 47 biçerdöverde denetimler yapılarak, dane kayıplarının asgari düzeye indirilmesi sağlanmıştır. Toprak Mahsulleri Ofisinin de öncelikle Lisanslı depo aracılığıyla alım yapması ile birlikte satış fiyatlarında üreticilerimizin mağdur olmamaları sağlanmaya çalışılmıştır.    
    Ayrıca Bakanlığımız da verdiği desteklemelerle olası çiftçi mağduriyetlerinin önüne geçmeye çalışmaktadır ki Bu kapsam da; ilçemiz çiftçilerine 2018 yılı tarımsal desteklemeler adı altında çeşitli kalemlerde toplam 23.000.000 TL civarında destekleme ödemesi gerçekleştirilmiştir.
    Buğdaydaki yüksek verim çiftçinin yüzünü güldürmüş olup Ayçiçek verimlerinin de mevsim şartlarına bağlı olarak çiftçimizi güldürmesini temenni ediyorum. Tüm üreticilerimize bereketli bir üretim sezonu geçirmelerini diliyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.