Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkan, “Kapalı Hayvan Pazarı Projemize Start Verildi”

Trakya'nın en büyük hayvan pazarı olan ve ilçemizde her Cumartesi günü kurulan Havsa hayvan pazarının üzerinin kapatılması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Balkan, “Kapalı Hayvan Pazarı Projemize Start Verildi”

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan'ın  “Kapalı Hayvan Pazarı Projesi” Edirne Valisi Ekrem Canalp'ın desteğiyle hayata geçiyor.
    Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından il Genel Meclisi'ne gönderilen dilekçede Havsa hayvan pazarının daha bakımlı modern hale gelmesi için üzerinin kapatılması gerektiği belirtilerek, 2 milyon liraya mal olacak projenin Havsa Belediyesi öncülüğünde, Edirne il Özel idaresi ve Edirne Turizm A.Ş ile birlikte yapılması için meclis tarafından bugün kabul edilmesi bekleniyor.
    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “ilçemizde her Cumartesi günü kurulan ve Trakyanın en büyük hayvan pazarı olan Havsa Canlı Hayvan Pazarımızın sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Seçim döneminde projelerimiz arasında ilçemizin marka değerlerinin başında gelen hayvan pazarımızın üzerinin kapatılması ve modernizasyonu bulunmaktaydı. Pazarımız ilçe ekonomisi için önemli bir yer tutmasına rağmen, ortam koşullarının el verişsiz olması nedeni ile beklenen verim pazardan alınamamıştır. Göreve geldiğim ilk günden beri belirli aralıkla Havsa Canlı Hayvan Pazarımızı Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve yetkililerle sürekli ziyaret ederek incelemelerde bulunduk ve her geçen hafta gördüğümüz eksiklikleri gidermeye çalıştık. Ardından  Sayın Valimiz Ekrem Canalp'e Kapalı Hayvan Pazarı Projemiz ile ilgili  konuyu ilettik. Projemizin maliyet hesabınıda yaparak kendisine sunduk. Sayın Valimiz, hayvancılığın ülkemiz için stratejik öneme sahip olduğunu, bu tip projelerin ülkemiz ve insanımız için çok önemli olduğunu vurgulayarak projeden duyduğu memnuniyeti bizlerle paylaştı. Valimiz, proje ile ilgili istediğimiz desteğe de olumlu cevap verince çalışmalarımızı  hızlandırdık.
     Projenin, protokol kapsamında Havsa Belediye Başkanlığı, Edirne il Özel idaresi ve il Özel idaresi'nin şirketi olan Edirne Turizm ve Endüstri A.Ş. (ETUR) ortaklığında tamamlanması öngörülüyor.Bu kapsamda Haziran ayı meclis toplantımızda "Havsa Kapalı Hayvan Pazarı Projesi" ile ilgili işlem yapmak üzere aldığımız yetki paralelinde, Haziran ayı il Genel Meclis Toplantısında'da Sayın Valimizin önergesi ile konu il Genel Meclis gündemine alınmış ve projemiz Tarım ve Hayvancılık Komisyonu'na havale edilmiştir. Proje ile ilgili olarak Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Üstün ile il Genel Meclisimizin Ak Partili ve CHP'li üyeleri, Havsa il Genel Meclis üyelerimiz  Ahmet Demircan ile Sayın Serdar Çığla bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde  Belediyemizi ziyaret ettiler ve projemiz hakkında detaylı konuştuk, kendilerini bilgi-lendirdik Özellikle il Genel Meclisimiz Başkan ve üyeleri de projemizi çok olumlu karşıladılar.”dedi.
    ilçemiz ve bölgemiz için çok önemli bir proje olduğunu belirten ilçemiz Belediye Başkanı Balkan, projenin maliyetinin 2 milyon lira olduğunu ifade etti. Balkan açıklamasında,”  il Özel idaresi 1 milyon 400 TL, ETUR 600 bin TL toplamda 2 milyon TL yatırım yapılacak. Yatırım bittiğinde işletmesi tamamen Belediyemizce yapılmaya devam edecek. Pazar yerinde oluşacak gelirden %3 il Özel idaresi, %1 ETUR kar payı alacak. il Özel idare ve ETUR 'un projemize  yapmış olduğu yatırımlar, almış oldukları kar paylarıyla sıfırlandığı zaman bitecek ve bu %4 lük gelirin de gelmesi ile gelirin  tamamı belediyemize bırakılacak. ilçemize ve bölgemiz için önemli bir projenin hayata geçirilmesi ile canlı hayvan pazarımız daha modern bir hal alacak. Bu vesile ile başta Valimiz Sn. Ekrem Canalp ile il Genel Meclis Başkanımız Mehmet Geçmiş'e, Tarım ve Hayvancılık Komisyon Başkan ve üyeleri ile il Genel Meclisimiz'in değerli üyelerine çalışmaları için ilçemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.