Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Halk Eğitimi Merkezinde Yıl Sonu Sergisi Açılışı Yapıldı

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2018-2019 yılı Kurs bitimi yıl sonu sergisi Halk Eğitim Müdürlüğü Bahçesinde 12 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 15.30'da yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Halk Eğitimi Merkezinde Yıl Sonu Sergisi Açılışı Yapıldı

Sertkan YILMAZ

    ilçe Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçe Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, ilçe Jan. Kom. Vekili Ömer Çıngı, ilçe  Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, ve vatandaşların katılımları vardı.
    Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aydın Avcı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
    Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aydın Avcı konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Protokol Üyeleri, Saygıdeğer Misafirlerimiz…
    Halk Eğitimi Merkezimiz tarafından açılmış olan bazı kurslarda üretilen ürünlerin sergilendiği sergimize hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. insanlarımızın kişisel gelişimlerini sağlamak, meslek edinme ve mesleğinde gelişme imkanları oluşturmak Halk eğitimlerin görevleri arasındadır. Ülkemizi daha üst sıralara taşımak için insanlarımızın bu imkanlardan yararlanabilmeleri hedeflerden biri olarak ortaya konmuştur. Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranlarını arttırmak en azından Avrupa ortalamasını yakalamak Bakanlığımızın hedefi olmuştur.  Halk Eğitim Merkezi olarak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı içinde bugün itibariyle çeşitli dallarda 47 adet kurs açılmış olup bu kurslara 177 erkek, 520 kadın kursiyer olmak üzere toplam 697 kişi katılmıştır.
    Kurslarımızın bazıları iŞKUR, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Orman ve Su işleri Müdürlüğü ve Türk Hava Kurumu ile işbirliği halinde açılmıştır. Bu açılan kurslarımız sadece yetişkinlere yönelik açtığımız kurslar değil aynı zamanda okullarımızda Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında; hem spor alanında hem de yabancı dil alanında kurslarımız açılmıştır. Talep olduğu taktirde yaz tatilinde de okullarımızda bu kapsamda değişik kurslar açılabilmektedir.
    2013 yılından itibaren Açık Ortaokul ve Açık lise iş ve işlemleri merkezimiz tarafından yapılmaktadır. Tabi ki bizdeki açık lise ve açık ortaokul Örgün eğitimin alternatifi değil tamamlayıcısı niteliğindedir. Bundan dolayı amaç öğrencilerimizi örgün eğitim içinde tutmak olmalıdır. 
    Bunun yanında lise mezunu öğrencilerimize de üniversiteye hazırlık kursları düzenlemekteyiz. Bu kurslarımızın tümü ücretsizdir.
    Kurslarımızın açılmasında bizlere her türlü desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Neslihan Kısa olmak üzere tüm yetkililere, kurslarımızda görev alan tüm öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarıma ve davetimize icap edip sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan siz sayın misafirlerimize çok teşekkür ediyor; Saygılarımı sunuyorum.”dedi.
    Kursiyerler kurs bitirme belgelerini protokolden almalarının ardından sergi açılışı yapıldı. Sergiyi gezenler el emeği ürünlere hayran kalırken Öğretmenler yapılan işler konusunda protokolü bilgilendirdi.
    Sergi 14 Haziran 2019 Cuma günü (bugün) ziyaretçilere açık olacak.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.