Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu Proje Havsamız için Güzel Olacak”

Bölgenin en büyük hayvan pazarı konumunda olan Havsa hayvan pazarının üzeri kapatılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2019 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Bu Proje Havsamız için Güzel Olacak”

Nilay YILMAZ

    CHP Havsa il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “11 Haziran 2019 tarihinde Sayın Valimiz Ekrem Canalp il Genel Meclisine, Havsa'ya modern bir hayvan pazarı yapılması önerisi gündeme alındı. Ancak, Sosyal medyada yer aldığı üzere il Genel Meclisine Sayın Valimizin hiçbir önerisi talimat olarak gelmez. il Genel Meclisinde demokrasi işler. 
    ilçemiz pazarı, Marmara bölgesindeki en büyük hayvan pazarından biridir.  ilçemize modern hayvan pazarı yapılması ilimize,ilçemize üreticimize ve esnafımıza ekonomik katkısı tartışılmaz. Sayın Valimiz Ekrem Canalp ve Meclis Başkanımız Mehmet Geçmiş'in katkılarıyla il Genel Meclisine sunulması bizleri mutlu etti.
    15. CHP – 11. AKP ve 2. iyi Parti Meclis üyesi'nin oylarıyla komisyona sevk edildi ve aynı gün Tarım ve Hayvancılık komisyonu üyesi Mustafa Üstün, Ahmet Sarıgül ve bütçe plan komisyon üyesi Yaşar Sasa, Havsa il Genel Meclis Üyeleri Serdar Çığla ve Ahmet Demircan,  Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkanla yerinde inceleme yaparak gerekli bilgiler alındı.
    12 Haziran 2019 tarihinde ilgili komisyonca rapor haline getirildi. 13 Haziran 2019 tarihinde il Genel Meclisi üye tam sayısınca onaylandı.
Sayın Valimiz Ekrem Canalp, il Özel idaresi, il Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ve tüm il Genel Meclisi üyelerini, Bölgemiz ve Havsa'mıza böyle bir tesis kazandırdıkları için şahsım adına teşekkür ediyorum.
    Halkımıza doğru bilgileri vermek, ilkemiz olmalıdır. Mali yönde yapım aşama-sında, Belediyemize hiçbir ekonomik yük gelmeyecektir. Çünkü proje özel idareden il özel idare kaynaklarından 1 milyon 400 bin TL Sayın Valimizin Başkanlığını yaptığı Edirne Turizm, Endüstri A.Ş. 600 bin TL olmak üzere 2 milyon TL kaynak aktarılacaktır. Havsa Belediyesi'nde yer tahsisi ve işletme hakkına sahip olacak.
    Özel idare Pazar yeri gelirinden %3 ETUR A.Ş. %1 pay alacak sağlanan kaynak (verilen bedel) bitene kadar tahsis edilecek.Bittiğinde tesisin tüm geliri Belediye'nin olacak.
    Yap-işlet Devret değil .  Al- işlet- kazandıkça öde olacak.Bu proje Havsamız için güzel olacak.
    Havsa'mıza böyle bir Pazar yeri ka-zandırılmasına emeği geçenlere teşekkür ederim. Havsa'mıza hayırlı olsun. Saygılar Sunarım.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.