Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölçü ve Tartı Aletleri için Son Gün 30 Mayıs

Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldırım Sain ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ile damga süresinin 30 Mayıs 2019 tarihinde sona erdiğini hatırlatarak uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2019 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Ölçü ve Tartı Aletleri için Son Gün 30 Mayıs

Sertkan YILMAZ

    Havsa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldırım Sain konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' 27 Şubat 2019 tarihli ve 30699 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
    Buna  göre ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için damga süresinin dolduğu yılı izleyen şubat ayının son gününe kadar muayenesinin yapılması gerekmektedir. 
    Bu süre içerisinde müracat etmeyen kullanıcılara damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanma fiilinden dolayı 3516 sayılı ölçüler ayar kanunu hükümlerine göre idari para cezası ve cezai işlem uygulanmaktadır. 
    Fakat;3516 sayılı kanuna geçici 3. Madde eklenerek söz konusu ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik bakım ve muayenesin 30 Mayıs 2019 tarihine kadar uzatılmıştır. 
    Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi yaptırmayan esnaflarımız il Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne başvurarak herhangi bir cezai işleme maruz kalmadan yaptırabilirler.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.