Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Cumhuriyet Ortaokulu'nda Tübitak Bilim Fuarı Ve Bilim Şenliği Yapıldı

ilçemiz Cumhuriyet Ortaokulunda 4006 TÜBiTAK Bilim Fuarı ve ilçenin tüm ortaokullarının katılımı ile Bilim Şenliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2017 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Cumhuriyet Ortaokulu'nda Tübitak Bilim Fuarı Ve Bilim Şenliği Yapıldı

Nilay YILMAZ

    Cumhuriyet Ortaokulu'nun başvuru sonucu kabul edilen 4006 Tübitak Bilim Fuarı ve Bilim Şenliği 11 Mayıs 2017 Perşembe günü saat 10.00'da ilçemiz Kaymakamı Yunus Ataman, Jan Böl Kom. J. Yüzbaşı Hasan Murat Çakar, ilçemiz Belediye Başkan Vekili Tufan Baş, ilçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş,  ilçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve velilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
    Açılışta konuşan Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ebru Baykal yaptığı konuşmasında,“TÜBiTAK 'IN desteğiyle düzenlediğimiz Tübitak 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. 
    Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. 
    Çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, Biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.
    Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma , öğrencilerime teşekkürlerimi ve hepinize saygı , sevgilerimi sunuyorum.”dedi.
    Konuşmaların ardından Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencilerinin Müzik Korosu ve Halk oyunları gösterileri  ile açılış sona erdi. 
    Protokol Üyeleri açılışın ardından bilim şenliğindeki stantları tek tek gezdiler ve projeleri hazırlayan öğrencilerden bilgi aldılar. Bilim sergisi 12 Mayıs 2017 Cuma (bugün) tarihine kadar açık kalacaktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.