Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Seçimin Sonunda Havsa Kazandı”

31 Mart Yerel Seçimlerinde 3.110 Oy alarak ilçemiz Belediye Başkanı Olan Av. Aydın Balkan, “seçim bitti artık Havsa için çalışma zamanı.”dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2019 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Seçimin Sonunda Havsa Kazandı”

Nilay YILMAZ

    ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan Gazetemiz Sorumlu Yazı işleri Müdürü Nilay Yılmaz'a yaptığı açıklamada, “Havsa'da yüzde 25'lik oy oranını yüzde 54'lere ulaştırdık. AK Parti ile MHP ittifakı olarak çok çalıştık ve bu çalışmaların karşılığını aldık. 01 Nisan 2019 itibari ile yeni bir dönem başladı. Seçimin sonunda Havsa kazandı.”dedi.
    Belediye borçlarından belediye personellerine, yapılması gerekenlerden gelecek yıl planlarına dair önemli detayları aktaran ilçemiz Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan gazetemize yaptığı açıklamada; “Genel olarak çalışmalarımıza başladık. Havsa' da yapılması gereken çok işi var. 
    Seçim öncesinde son dönemlerde çarklar adeta durma noktasına gelmiş. Sadece seçim çalışmaları yapılmış. Seçime yönelik işler yapılmış.Buna örnek olarak ilçemiz Pazaryeri yapımını gösterebiliriz. Rotası belli olmayan bir geminin varış noktasıda belli olmaz. Şuan Belediyenin durumu kısaca bu. ilk olarak yapacağımız işler ile ilgili düzenlemeleri ve planlamaları yapacağız.içerideki yönetim sistemimizi değiştirerek personel planlamasını sağlayacağız.     
    Belediyeye personel alımları da aynı seçim çalışması gibi ya-pılmış.Belediyecilik işi hem gönül işi hemde ekip işi.Bu düşünce ile işini önemseyip düzgün çalışan personelle, benimle birlikte koşan personelle ilçemizi daha ileriye taşımak adına planlamalarımızı yapacağız. Belediyemizde çalışan tüm personelim hem işinde hem de görünümünde ilçemizi ve Havsa Belediyesi ile Belediye Başkanı olarak beni temsil ettiğini idrak etmesi ve unutmaması gerekmekte ve çalışmalarını bu düşünce ile sürdürmelidir. Önümüzdeki süreçte Havsa Belediyesi olarak daha kurumsal bir yapıya dönüşeceğiz” dedi.
    Havsa'da yapılacak çok işin olduğunu belirten Balkan,Seçim sürecinde açıkladığımız projeler var. Belediye tarafından yapacak işlerimiz olduğu kadar belediye olarak yapamayacağımız maliyeti yük-sek projelerimizde var. Belediyemizin çok borcu var. Gelir-gider dengesinde sıkıntı olduğundan borçlar gitgide artmış. Diğer yandan gelirlerin de tahsil edilememesi konusu mevcut. Durum böyle olunca  önümüzde devasa bir borç yükü var. Ne kadar borcumuz var? Ne kadar alacağımız var? Daha kapsamlı ve detaylı bir çalışma yapıp gerekli tedbirleri ve çalışmaları yapacağız. Bir yandan bu çalışmaları gerçekleştireceğiz.
    Bunların hepsinin bir dönemde belediye kaynaklarıyla yapılması, gerçekten çok zor. Ama zor diyerek çalışmalarımızı bırakmayacağız. Bu projeler için finansman kaynakları bulacağız.  Burada hükümetimizin desteğini olacağını düşünüyorum. Örneğin AK Parti Milletvekilimiz Fatma Aksal ile görüştüğümüzde dere ıslahı projesi tamamlandıktan sonra çevre düzenlenmesini belediye olarak biz ya-pacaktık ve vekilimizden konu hakkında yardım sözü aldık. Ona keza Kardeş Belediyeler konusunda görüşmeleri arttıracağız. 26-27-28 Nisan'da Kızılcahamam'da belediye başkanları toplantımız olacak. Orada da bir takım girişimlerde bulunacağız. Hükümetin kaynaklarını ilçemiz ve kentimiz için en etkin şekilde kullanacağız. 
    insanların sürekli kendini geliştirmesi gerektiğine inanırım. Bunun içindir ki kurumlar, firmalar belirli aralıklarla eğitimler düzenlerler veya eğitimlere katılırlar. Belediyemiz içerisinde de bu yeni dönemde eğitim ve bilgiye ulaşım birinci önceliklerimiz arasında olacak. Hepimizin derdi Havsa olmalı. Nasıl daha iyi işler yapabilmeliyiz olmalı. Bunun için mesai bitene kadar değil işler bitene kadar çalışıp ilçemize yakışır bir belediye olacağız. Bu kapsamda bu yapılanmayı yaptığımız günden itibaren belediye meclis üyelerinden encümenlerine personellerinden yetkililerine kadar herkes kendi alanlarında eğitim almaya başlayacaklar. Doğru kaynaklardan doğru bilgiler edinerek, elimizdeki insan kaynağını akıllı bir şekilde kullanmalıyız. E-dirne'de geniş kapsamlı, yetişmiş insan kapasitemizin olduğuna inanmıyorum. Havsa' da bu oran daha da az. Ancak alınacak eğitimlerde daha bilinçli, daha farkında, daha bilgili bir Havsa için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Doğru proje ile doğru yere gidilirse 5 yıl içersinde çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum. ”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.