Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saadet Partisi'nin Havsa Belediye Başkan Adayı Kemal Durkaya'dan Çanakkale Zaferi Beyanatı

Saadet Partisi Havsa Belediye Başkan Adayı Kemal Durkaya,Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü (18 Mart 2019) münasebetiyle gazetemize beyanat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Saadet Partisi'nin Havsa Belediye Başkan Adayı  Kemal Durkaya'dan Çanakkale Zaferi Beyanatı

Sertkan YILMAZ

    Saadet Partisi'nin Havsa Belediye Başkan Adayı Kemal Durkaya, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıldönümü münasebetiyle gazetemize vermiş olduğu yazılı beyanatta şu hususları vurgulamıştır:    
    “Bugün, öncelikle Çanakkale Savaşları'nda Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Çanakkale Zaferi'ni kazanmamıza vesile olan kahraman askerlerimizi şükranla anıyorum. Yine bugün, milletimizden Çanakkale Savaşları'na maddî ve manevî olarak katılıp vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. 
    Milletimiz için ölüm-kalım savaşları olan Çanakkale Savaşları'nın sonunda ecdadımızın kazandığı büyük zafer; mukaddes bir imanın, mukaddes bir imandan doğan yüce bir şuurun ve yüce bir şuurdan doğan olağanüstü fedakârlıkların zaferidir. Çanakkale Zaferi; Çanakkale'de büyük bir zulme karşı büyük bir azim göstererek karşı koyan milletimizin, millet olma bilincini bütün dünyaya bir kez daha haykırmasını sağlamıştır. 
    insanlığın huzursuzluğunun en önemli sebeplerinden biri, sömürgecilik hırsının büyüttüğü zulümlerdir. Sömürgecilik, adaletsizliktir; adaletsizlik ise zulümdür. insanlığa zulmetmenin hiçbir meşru ve haklı sebebi yoktur. Milletimiz, Çanakkale Savaşları'nda, dünyadaki huzursuzluğu önleyebilmek için savaşmıştır. Milletimiz, Çanakkale Savaşları'nda, sömürmeyi ve sömürülmeyi engelleyebilmek için savaşmıştır. Milletimiz, Çanakkale Savaşları'nda, insanlığın vicdanının gür sesi olabilmek için savaşmıştır. Bundan dolayı Kurtuluş Savaşı'mızdaki Kuvâ-yi Milliyye ruhumuzun ve bugünkü huzurumuzun, Çanakkale Savaşları'nda milletimizin gösterdiği direnç sayesinde kök saldığını unutmayalım.     
    Tahsilini yarıda bırakıp Çanakkale Cephesi'nde savaşmaya koşan yiğitlerimizi unutmayalım. Annesini, babasını, eşini, çoluk çocuğunu ve bütün maddî servetini bırakıp Çanakkale Cephesi'nde yüreğini ortaya koyan, onurlu bir hayat sürebilmek için canını ortaya koyan kahramanlarımızı unutmayalım ve daima hayırla yâd edelim.
    Ülkemizin içinde bulunduğu bugünkü olumsuz şartların en önemli sebebi, “bize Çanakkale Zaferi'ni kazandıran ruh”tan yoksun bırakılmak istenmemizdir. Bu ruhtan yoksun bırakılmak istenmemiz, birlik ve beraberliğimizi baltalayıcı sonuçlara yol açmıştır. Çanakkale'de beraber şehit olan dedelerin torunları, bugün dünyevî ihtiraslar uğruna vatanî hassasiyet konusunda adeta birbirlerini ötekileştirme gayreti içine girmiştir. 
    Bu vahim tablo, “tarih boyunca düşmanı çok olan milletimiz”in maddî ve manevî zaafiyet yaşama tehlikesiyle karşılaşmasına zemin hazırlamaktadır. Şu anda içinde bulunduğumuz olumsuzlukları ortadan kaldırmanın en güzel yolu, Çanakkale ruhuna toplumumuzun her zaman ve şartta yüce bir şuurla sahip çıkmasıdır. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selâmlıyorum.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.