Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

istiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

ilçemizde istiklal Marşı'nın kabul edilişinin 98. yıldönümü ve Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
istiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Nilay YILMAZ

    istiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı 12 Mart 2019 Salı günü Saat 10:30'da Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.
    Programa ilçemiz Kaymakamı Neslihan Kısa, ilçe Jandarma Komutanı J. Teğ Ömer Çıngı, ilçe Emniyet Müdür  Vekili Okan Toprak, ilçe  Milli Eğitim Müdürü Özkan Fidan, Cumhur ittifakı AK Parti Havsa Belediye Başkan Adayı Av. Aydın Balkan, ilçe Belediye Başkan Vekili Melehat Erhan, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Protokol üyeleri, Okul Müdürleri, Veliler ve  Öğrenci gruplarının katılımları vardı.
    Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini  belirten konuşmayı Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şeyma Çolak yaptı. 
    Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Şeyma Çolak konuşmasında, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın ilçe Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Protokol Üyeleri ve Değerli Misafirlerimiz
    Her milletin ulus ya da uluslararası alanda ün yapmış önemli şahsiyetleri bulunmaktadır. Türk milleti için de Mehmet Akif Ersoy'un önemli bir yeri olduğu hiç kimse tarafından yadsınamaz bir gerçektir.
    Mehmet Akif Ersoy adı Türk milleti için vatan, millet, bayrak, özgürlük ve bağımsızlık kavramlarının karşılığıdır. O sadece bir şair değil, Kurtuluş Savaşı'nı on kıtaya sığdırarak Milli Mücadeleyi en mükemmel bir şekilde dile getiren şahsiyettir. Onun kaleme aldığı istiklal Marşı da milletiyle olan bu kutsal bağın en güzel dizeleridir. Bu nedenle milletin dili, sesi olan Milli Şairimizin hayatının bilinmesi ve toplumun her kesimi tarafından örnek alınması gerekir. O bizim birlikteliğimize anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesini oluşturmaktadır. istiklal Marşı bir anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsüdür. Milletimizin ortak bir yürek atımıdır. 
    istiklal Marşımız milletimizin zor günlerinde yüksek bir moral kaynağı olmuştur, olmaktadır. O, ulusal kurtuluşumuzun kutsal bir destanı olarak kabul edilmektedir. Ulusal Maşımızı milletçe her bir ağızdan haykırdıkça milli birliğimiz pekişmektedir. Ona duyulan saygı, milletimize ve devletimize duyulan saygıdır. Onun bir ağızdan söylenişi egemenliğimizin birlikte haykırılmasıdır. Yüreklerimizde uyandırdığı heyecan, ulusal bilincimizin ve inancımızın ta kendisidir. 
    istiklal Marşımız; yüreklerimizdeki ortak duygu ve heyecan, bileklerimizdeki güç, göğüslerimizdeki coşkuyla çarpan yürek ve alınlarımızda yanan gururdur. 
    istiklal bedeli en yüksek bir kavram… bir mübarek mana… uğrunda gerekirse her şeyimizi vermeye, her dem hazır olacaksınız ki istiklal size yar olabilsin. istiklal Marşı ise bir milletin mukaddesleri uğruna ettiği yeminin manzum ifadesidir. istiklal Marşımız şanlı geçmişimiz umut dolu istikbalimiz ve lekesiz istiklalimiz adına yazılmış, hepimizin iştirak ettiği kutlu bir Misak-ı Milli, bir sözleşmedir. Kısaca istiklal Marşımız bu yurdun bütün evlatlarının gönlüne nakşolmuş hayal değil hakiki, bize has, bizi anlatan en güzel destandır.
    Hiç kuşkusuz istiklal Marşımız duruşuyla, anlatımıyla ve eşsiz duyguları ile milletimizin gönlünde en derin yerini almış ve bu yerini bu millet var oldukça da koruyacaktır.”dedi.
    Ardından Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı, “Birlik” şiirinin okunmasının ardından, istiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması ilkokul birincisinin istiklal Marşı'nı okuması, “Kurtuluşa Giden Yol” adlı oratoryo ile devam eden program istiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması ortaokul birincisinin istiklal Marşı'nı okuması ile devam etti. “istiklali Yazanlar” adlı tiyatro gösterisinin ardından Liseler arası Mehmet Akif Ersoy'un “Safahat” adlı eserinden şiir okuma yarışması birincisi şiirini okudu. 
    Ödül töreni ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu “istiklal Marşı” adlı video ile program sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.