Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemizde ‘Kutlu Doğum Haftası’ Etkinlikleri Gerçekleştirildi

ilçemizde Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in doğumu münasebetiyle tertiplenen Hz. Peygamber ve Güven Toplumu Temalı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2017 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2017 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemizde ‘Kutlu Doğum Haftası’ Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Sertkan YILMAZ

    Etkinlikler kapsamında  Havsa Kapalı Spor Salonun'da düzenlenen programa  ilçemiz Kaymakamı  Yunus Ataman,Belediye Başkan V. Melahat Erhan, Jan Böl Kom. J. Yüzbaşı Hasan Murat Çakar, ilçe Emniyet Müdürü Yasin Dikmetaş, Doç.Dr. Necdet Ünal, ilçemiz müftüsü Hayrullah Balta, Din görevlilerinin ve vatandaşların katılımları vardı.
    Saygı Duruşu, istiklal marşı'nın okunması ve  Kur'anı Kerim ve Mealiyle başlayan programın açılış konuşmasını ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta yaptı.
    ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta yaptığı konuşmasında; 
     “Artık geleneksel hale gelen kutlu doğum haftamızın bu yıl ki teması 'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu'dur. Güven, inanmak ve emin olmaktır. Endişelerden sıyrılmak ve korkuları bir kenara bırakmaktır. islam'da iman ile güven arasında çok güçlü bir ilişki mevcuttur. iman eden kimse anlamına gelen 'Mümin'; güvenilir insan anla-mına gelen 'emin'; güven, güvence ve güvenlik anlamına gelen 'emniyet'; can ve mal güvencesi anlamına gelen 'eman' ;hıyanetin zıddı olarak kullanılan 'emanet' kavramları aynı kökten bulunmaktadır.
    islama göre, güvenin yegane kaynağı Cenabı- Haktır. Yüce rabbimizin isimlerinden biri olan 'El-Mümin' huzur, esenlik ve güven veren, kendisine güven duyulan, emniyet ihsan eden demektir.
    Peygamberimizin en önemli  hareketlerinden  biri doğruluk ve güvenilirlik'tir. Muhammedül Emin Lakabı kendisine Peygamberlikten önce verilmiş bir ünvandır.  O yüce Peygamberin evrensel mesajlarından biri ile sözlerimi bitiriyorum. 'Müslüman elinden ve dilinden insanların güvende olduğu kimsedir.' Haftanız hayırlı programımız bereketli olsun Allah'a emanet olun.” dedi.
    Trakya Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Temel islam Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Necdet Ünal  Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimiz huzur ve güven toplumu konulu konferansında; “Müslümanlar olarak nazik ve yumuşak olmalıyız,dinimizin dili sevgi saygı dilidir.insanların birbirlerine güvenmesi daha iyi nesiller yetiştirmemiz için çok önemlidir.”dedi.
    Programda ilçemiz Kaymakam’ı Yu-nus Ataman ben bütün kalbimle inanıyorum ki bir insan hayatın neresinde durursa dursun hangi pozisyonda olursa olsun Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatına bakarak kendi istikametini çizmeli”dedi. 
   Kutlu Doğum Haftasınca düzenlenen  okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kaside dinletisi ve Kutlu Doğum Aş'ı ikramı ile program tamamlandı.
    

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.