Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Oğuz Tekin 2018 Yılını Değerlendirdi

ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin 2018 yılında Havsa Belediyesi olarak yaptıkları faaliyetleri değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Oğuz Tekin 2018 Yılını Değerlendirdi

Nilay YILMAZ

    2018 yılı faaliyetleri ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Başkan Tekin, “Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçemizdeki 173 sokakta parke taş işlemleri tamamlanmıştır. Bildiğiniz gibi kanalizasyon ve altyapı süreci içerisinde bir sürü yerimiz bozulmuştu, bu yerlerin tamiratını yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.
    Doğal gaz ile ilgili çalışmalar başladı. Gazdaş ilçemiz Yeni Mahallede doğal gaz basınç odasının kurulması ile ilgili çalışmaları başlatmış olup, bu sürecin en kısa zamanda halledilmesiyle ilgili çalışmalar devam etmektedir. ilçemiz Belediyesi envanterinde senelerdir bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlamış 2 adet traktörümüzü yeni 2018 model New Holland marka traktörler ile yeniledik. Ulaşım hizmetimiz için araç parkımıza 2015 model 30 kişi kapasiteli Prestij marka otobüs kazandırdık. 31 Aralık 2017'de taşeron işçileri gündeme gelmişti, 2018'e girerken bir KHK çıkarıldı. Nisan itibari ile 30 tane taşeron işçiyi şirket kurarak kadromuza aldık. 2018 yılı içerisinde sadece kendi ilçemize değil, ilçemize bağlı köylerimize de çeşitli konularda destek sağladık. Oğulpaşa ve Abalar köy kavşaklarında yolcu bekleme durakları konuldu. Bu yılın sonuna doğru Oğulpaşa köyümüzde yoğun yağış sebebi ile sel felaketi yaşandı. Bu süreçte biz Belediye olarak ilk dakikadan itibaren Oğulpaşa köy halkını yanında olarak her türlü imkanlarımızı seferber edip sorunları ortaklaşa çözmeye çalıştık. Bu felakette yanımızda olup bizimle birlikte Oğulpaşa köy halkına her türlü desteğini veren Edirne Valiliğine, ilçemiz Kaymakamlığına ve Edirne Belediyesine yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim." dedi.
“ilçemizde Çöp Sorunu Ortadan Kalkacak.”
    Belediye Başkanı Oğuz Tekin; “2018 yılında ilçemizin çöp sorununu ortadan kaldırmak için Belediyemiz Temizlik işleri çalışmalarına her gün bir yenisini ekleyerek ilçemizde etkin bir çalışma sürdürmüştür. Yıllarca kullandığımız çöp fıçılarını bu yıl içerisinde değiştirdik, ortak kullanıma uygun konteynerleri ilçemizde konuşlandırdık. Çevre ve temizlik konusunda halkımızın da desteği ve bilinci ile epey yol kat ettik. Bunun yanı sıra Atık Yağ kampanyası başlatarak, çevreye zarar veren bitkisel atık yağların geri kazanımına katkı sağlamak amacıyla 5 lt. bitkisel atık yağ getirene 1lt. ayçiçek yağı kampanyası başlattık. Bu kampanyaya vatandaşlarımızın yoğun ilgisinden de çok memnunuz. ilçemizdeki mahallelerimizde bulunan çocuk oyun parklarına bakım ve onarım çalışmalarımızı yapıyoruz. Eskimiş ve kullanılamaz durumda bulunan 5 çocuk parkımızın oyun gruplarını yeniledik.
    ilçemiz çocuk parkları ile değer kazandı. Bu yıl da sokak hayvanlarını da unutmadık. Kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarımıza ekiplerimiz tarafından yiyecek ve su yardımı yapılmaktadır. Belirli zamanlarda Edirne Belediyesinin Veterinerlik işleri Müdürlüğüne ait ekiplerle ortak çalışarak sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılma işlemleri de yapılmaktadır. ilçemizde de sokak hayvanları için oluşturmayı düşündüğümüz bir projemiz daha var.  Hayvan Barınağı için projemizi hazırlayıp, kaynak için müracaatımızı Bakanlığımıza yaptık. Projemiz onaylandığı takdirde en kısa sürede hayata geçireceğiz. " şeklinde konuştu.
“ilçemize 21. Yüzyıla Uygun Modern Bir Pazar Yeri Kazandırdık.”
    2018'de yapımı süren pazar yeri ile ilgili olarak Belediye Başkanı Oğuz Tekin; “ilçemize ait pazar yerinin elverişsiz olması özellikle kış aylarında halkımızın pazar alışverişini yapmak için pazar esnafımızla birlikte büyük mağduriyetler yaşadı. Bunun için ilçemiz belediyesi olarak 21. yüzyıla uygun modern pazar yeri projemizi başlatmıştık. Bu projemizi yapmamızın gururu içerisindeyiz. Yeni kurduğumuz pazar yerimiz 6.200 m2 alan üzerine kurulu, 280 adet tezgah, 20 adet kapalı dükkan, zabıta noktası, Havsa Kent Konseyi girişimci kadınlarımıza ait satış noktaları, vatandaşlarımız için dinlenme yerleri, otopark ve tuvaletlerden oluşmaktadır. Havsa  Belediyesi olarak tamamen kendi imkanlarımız ile yaptığımız bu pazar yerimizin üzerini de hukuki birkaç sorunun çözülmesinin ardından en yakın zamanda kapatarak hizmetimizi tamamlamış olacağız. Bunun yanı sıra Marmara'nın en büyük canlı hayvan pazarının kurulduğu ilçemizde Canlı Hayvan Pazaryerimizin modernleştirilmesi ile ilgili projemiz de hazır olup gerekli kaynak sağlandığında bu projemizi de ilçemize kazandıracağız." dedi.
    Tekin; "Dün olduğu gibi bugün de Havsa Halkı her şeyin en iyisine layıktır düşüncesi ile var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Unutmayın Biz Büyük Bir Aileyiz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.