Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tekin Verdiği Sözü Yerine Getirdi

2018 yılının son günlerinde Edirne'de faaliyet gösteren bir inşaat firması, Havsa Belediye Başkanlığı'ndan temlikten doğan 202 bin 740 TL'lik borç miktarını tahsil etmek için belediyeye ait dükkanlarda kiracılara haciz ihbarnamesi göndermesinin ardından ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin gazetemiz aracılığı ile kiracılara verdiği sözü yerine getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2019 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Başkan Tekin Verdiği Sözü Yerine Getirdi

Nilay YILMAZ

    2018 yılının son günlerinde Edirne'de faaliyet gösteren bir inşaat firması temlikten doğan borç için  40 belediye kiracısına icra ihbarnamesi göndermesinin ardından ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin tüm borcu 28 Aralık 2018 Cuma günü ödeyerek tüm hukuki işlemleri bitirdi ve kiracıları bu mağduriyetten kurtardı.
    2019 yılının ilk günlerinde mağdur olan 40 belediye kiracısını tek tek gezerek hem müjdeli haberi veren hem de yeni yıllarını kutlayan Başkan Tekin böylelikle kiracılara verdiği sözü yerine getirmiş oldu.
    Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 1 yıl gibi bir sürede 9.546.000 TL lik mal ve hizmet alımı yapmış bir belediyeyiz. Belediye Başkanı olduğum ilk günden beri böyle bir olay ilk kez başıma geliyor. Alacaklı firma avukatı alacağından dolayı Belediyemizin tüm gayrimenkullerine ayrıca banka hesaplarına ve kira gelirlerine 2018 yılının son günlerinde haciz koydurdu.Kiracılarımızın mağduriyetini gidereceğimizi ve borcu 28 Aralık Cuma günü ödeyeceğimizi söylemiştim. Nitekim de öyle oldu. Tüm borç kapandı ve 89/1 icra ihbarnamesi gönderilen 40 belediye kiracımızın  yaşadığı bu durum ortadan kaldırıldı. Dosyaya ilişkin belediyemiz tüm hukuki işlemleri bitirerek icra ihbarnamesi giden kiracılarımızın mağduriyetini ortadan kaldırdı. 2019 yılının ilk günlerinde kiracılarımıza durumu bildiren yazıları elden teslim ettim. Yaşadığımız ilk ve zor bir durumdu. Bu vesile ile tüm kiracılarımıza ve Havsa halkına anlayışlarından dolayı teşekkür ederim.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.