Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ilçemiz Belediye Kiracıları Haciz Mağduru

ilçemiz Belediyesine ait dükkan kiracıları geçtiğimiz günlerde 202 bin 740 TL' lik haciz ihbarnamesi ile karşı karşıya kaldılar.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2018 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2018 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ilçemiz Belediye Kiracıları Haciz Mağduru

Nilay YILMAZ

    Edirne'de faaliyet gösteren bir inşaat firması , Havsa Belediye Başkanlığı'ndan 202 bin 740 TL'lik borç miktarını tahsil etmek için  belediyeye ait dükkânlarda kiracılara haciz ihbarnamesi gönderdi. 
    Haciz ihbarnamesinde belediyeye ait 202 bin 740 TL'lik mal üzerine haciz konulduğu belirtilirken, 21 Aralık 2018 tarihinden itibaren başladığı hatırlatılan haciz işlemi sonucunda belediye kiracılarından belediyeye olan borçlarını haciz ödeme bedeli olarak yatırılması istendi.
    ilçemiz  Belediye Başkanı Oğuz Tekin, borcu 28 Aralık 2018 tarihinde (bugün) ödeyeceklerini söyledi. 
    Gelen haciz ihbarnamesi karşısında şaşkına uğrayan dükkan kiracıları ayrıca bu ihbarnamenin her kiracıya gitmemiş olmasına da şaşırdı.Edinilen bilgiye göre kiracıların hepsine bu ihbarnamenin gitmediği öğrenildi.
    Konu ile ilgili olarak ilçemiz Belediye Başkanı Oğuz Tekin gazetemize yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz Ocak ayından bugüne kadar 9.546.000 TL lik mal ve hizmet alımı yapmışız.Belediye Başkanı olduğum ilk günden beri böyle bir olay ilk kez başıma geliyor.Kiracılarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Bu konuda hiç şüpheleri olmasın. Bugün tüm borç ödenecek.Alacaklı firma avukatı alacağından dolayı Belediyemizin tüm gayrimenkullerine ayrıca banka hesaplarına ve kira gelirlerine haciz koydurdu. Ben göreve geldiğim ilk günden beri birçok hizmet yaptık. Borçlandık ama ödedik. Bu durum ilk kez oluyor. Sizin aracılığınız ile tüm detayları bildiriyorum.Belediyemizden alacaklı olan firmanın bu alacaklarını başka bir firmaya temlik etmesi ve temlik alan firmanın da ödeme programını kabul etmeyip icra takibine başlaması sebebiyle kamuoyuna da yansıyan belediye kira alacaklılarına haciz ihbarnamesi gönderilmesi hadisesi gerçekleşti.
    Öncelikle belirtmek istiyorum belediyemizin hem bu borçları ödemeye yetecek gücü hem de malvarlığı bulunmaktadır. 5393 Sayılı Yasanın 15. Maddesi gereğince Havsa Belediyesi tarafından borcun ödenmesine kat ve kat yetecek miktarda taşınmaz icra dosyasına bildirildi. Bu bildirilen taşınmazlar dışında haciz işlemi yapılması hem Belediyeler Kanunu hem de icra iflas Kanunu bakımından imkansız. Buna rağmen hem vatandaş hem de belediyemizi kiracıları hukuka aykırı işlemlerle meşgul ediliyor. Borca yeter miktarda taşınmaz bildirilmiş olduğu halde ve borcun ödeme vadesine ilişkin hem alacaklı firma hem de vekili ile görüşme yapıldığı halde hukuksuz bir uygulama ile belediyemiz kiracılarına dosyadan muhtıra göndermek bana göre  iyi niyetli bir davranış değil.
    Kiracılara gönderilen ihbarnameler icra iflas Kanunu 89/1 maddesi gereğince gönderilen 1. Haciz ihbarnamesi'dir. Kiracılarımızın  belediyemize  ödemekle yükümlü oldukları kiralarının icra dai-resine yatırılması gerektiğine ilişkin bir bildirimdir bu. Bunun dışında belediyemiz dükkan kiracıların dosyaya ya da borca ortak ya da dahil edildikleri yönünde yanlış bir algı oluşmasın. Gerek  kiracılarımızın gerekse ilçe halkımızın  zarara uğramaması adına alacaklı firma ve vekili ile görüşmelerimizi yapmış bulunmaktayız. Bu işlem için zaten Ankara'daydım. 28 Aralık 2018 Cuma günü (bugün) gerekli ödemeler yapılarak kiracılarımıza  gönderilen bu ihbarnamelerin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız. Fakat yine de kiracılarımızın 7 gün içinde ilgili icra dosyasına ödemekle yükümlü oldukları kira miktarını bildirmeleri gerekmektedir. “dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.