Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14'ncü Hemofili Kongresi Yapıldı

14.Hemofili Kongresi 12-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
14'ncü Hemofili Kongresi Yapıldı

Nilay YILMAZ

    Türkiye Hemofili Derneği Edirne il Temsilcisi Sinan Baş, 12-15 Nisan tarihleri arası Antalya/Belek'de gerçekleşen 14.Hemofili Kongresi'ne katıldı.
    Baş, gazetemize yaptığı açıklamada kongrenin verimli geçtiğini ifade ederek gelecekteki Hemofili tedavisi konusunda  önemli adımların atıldığını vurguladı. Hemofili hastalar adına umut verici gelişmeler yaşandığını belirten Baş,  şunları anlattı;
    "Hemofili ve benzeri kalıtsal kanama- pıhtılaşma konusunda çalışmaların sunulduğu kongrede bu çalışmalardan yararlanacak hastalar da bir araya geldi. Kongrede güncel tedavi yaklaşımları ve gelecekte uygulanacak metotlar ele alındı. 
Hemofililerin sağlık sorunlarının yanı sıra sosyal ve yasal sorunları tartışıldı. Aktif olarak sunulan konular ve dinleyicilerin aktif olarak katılımıyla uygulamalar gerçekleştirildi. Kongreye yurt dışından da birçok Profesör Doktor katıldı. Bu kongrenin çok büyük fırsat olduğunu düşünüyorum.
     Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Zülfikar'ın ve Hemofili Dernekleri Federasyonu- (HEDEF) Başkanı Prof.Dr Sayın Kaan Kavaklı'nın destek ve katkılarıyla gerçekleşen kongrede hasta ve hasta yakınları bir araya gelip bu konuları tartıştı. Bu sayede hastalar daha yeni ve iyi tedavilere ulaşma imkanı elde ettiler. Ben de Derneğimizin Edirne Temsilcisi olarak ilimizde ve bölgemizde Dernek Başkanımızın  da desteğiyle çalışmalara edeceğiz.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.