Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Detelina Uladımırova Müslümanlığı Seçerek ‘Yonca’ ismini Aldı

ilçemiz Hacı gazi mahallesinde oturan Bulgar vatandaşı ihtida töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
Detelina Uladımırova Müslümanlığı Seçerek ‘Yonca’ ismini Aldı

Sertkan YILMAZ

    Aslen Bulgaristanlı olan  islam dinini seçen Detelina Uladımırova, Yonca ismini aldı.Kendi isteği ile Müslüman olmaya karar veren Detelina Uladımırova, ilçe Müftülüğü'ne Müslüman olmak için müracaatta bulundu.
    ilçemiz müftülüğünde Detelina Uladımırova için  ihtida merasimi düzenlendi. Törene ilçe Müftüsü Hayrullah Balta, Müftülük Personeli Mustafa Akkaya, Okan Çekirdekçi'nin katılımları vardı.ilçemizde ikinci defa gerçekleşen ihtida Merasimi  ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta'nın  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve dualarla devam etti. ilçemiz Müftüsü Hayrullah Balta törende yaptığı konuşmasında,”
    "Muhterem Hanımefendi, islam da Allah her manasıyla birdir. Zatında ve sıfatında birdir. Doğmamıştır ve doğrulmamıştır, oğlu, kızı yoktur. Hiçbir şekilde benzeri ve dengi yoktur. Her şey Ona muhtaçtır. O hiçbir şeye muhtaç değildir. Mekânla, zamanla sınırlı değildir. O kullarına çok yakındır. Vasıtasız, aletsiz olarak bilir, görür. Gücü her şeye yeter. Dünyayı, kâinatı ve her şeyi yaratan, kanunlarıyla düzenleyen O'dur. Allah'ın birliği inancına ve O'na teslimiyet üzere bulunmaya islam diyoruz. islam'a girmek Allah'a ve Hz. Muhammed'in Allah'ı kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluruz.” diyerek hanımefendiyi tebrik etti.
    ilçe Müftüsünün konuşmasından sonra kelime-i şehadet getirerek islam ile müşerref olan ve Yonca ismini alan Detelina Uladımırova da, “Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan islamiyet'i seçtim. ”diyerek mutluluğunu dile getirdi.
    ilçe Müftümüz merasim sonunda Yonca Hanım'a bir adet Kur'an-ı Kerim ve ilmihal hediye ederek 'ihtida belgesi'(Müslüman olma belgesi) verdi. 
    

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.